BROJNE AKTIVNOSTI „PU RAKILA KOTAROV VUKA“ U OKTOBRU

01.10.2019.     Aktuelno

PU “Rakila Kotarov Vuka” uspešno je počela novu obrazovnu godinu. Osim zapaženiog nastupa na ovogodišnjem Festivalu humora za decu, ova ustanova radi na uređenju svojih depadanasa u seoskim mesnim zajednicama.

“Imali smo veliki projekat oko Dečijeg carstva , radove, menjanja stolarije , sitnijih stvari stvari koje su adaptirane po ostalim depadansima. Sve te sitne stvari  nisu odjeknule kao menjanje stolarije i kompletno krečenje i renoviranje Dečijeg cartstva” – rekla je Ana Stašević koordinator za odnose sa javnošću ove predškolske ustanove navodeći radove u objektima u Trbušnici I Županjcu –“ Što se tiče Trbušnice, radi se krečenje i fasada kako bi mališanima tamo ulepšali prostor. Hvala lokalnoj samoupravi što nam daje novac da adaptiramo i saniramo sve što se može sanirati u najkraćem mogućem roku. Isto će se dogodii sa objektom u Županjcu . On će biti potpuno nov adaptiran. Očekujemo da vrata ovog bjekta budu otvorena do 15.og oktobra, jer smo stvorili uslove za boravak velikog broja mališana”.

PU “Rakila Kotarov Vuka” obavlja poslednje pripreme za “Jesenji karneval” tradicionalno veliku manifestaciju –“Ona je prvi put održana  u Čibutkovici ispred crkvene porte na ideju vaspitača objekta Palčica iz Barzilovice. Zbog velikog obima grupa i zbog velike zainteresovanosti, prošle godine 26. Oktobra ta manifestacija Je održana je u Lazarevcu u glavnoj ulici. Ove godine to će biti još veća manifestacija pa će biti održana ispred zgrade Opštine”.

Staševićeva je navela da će se manifestaciji priključiti   još tri predškolske ustanove “Leptirić” iz Lajkovca te predškolske ustanove sa Uba i iz Valjeva –„Tema karnevala je jesenje sokače, deca će biti kostimirana  jesenjim motivima, biće raznih tačaka na temu jeseni. Glavni gosti su nam bake i deke Šumadinci kao čuvari našeg sela, tradicije i kulture. Biće tu i jesenja pijaca. Naravno manifestacija je humanitarnog  karaktera. Biće to prava jesenja bajka.”

 Oktobar mesec starih takođe donosi brojne aktivnosti u PU “Rakila Kotarov Vuka” –“Imamo izvrsnu saradnju sa Udruženjem penzionera, pošto je mesec oktobar i mesec starih lica. Penzoneri će posetiti objekat “Lola” u Stepojevcu i depadans Bubamara. Tom prilikom će kao i prethodnih  godina donirati didaktička sredstva koja su neophodna za rad u grupi. Mališani da se oduže našim najstarijim sugrađanima priredbom” – završila je Staševićeva.

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović