ASFALTIRANJE PEŠAČKE STAZE U RUBRIBREZI

11.10.2019.     Aktuelno

Svaki lep dan do kraja građevinske sezone u opštini Lajkovac koriste za realizaciju planiranih infrastrukturnih radova. Pešačka staza u MZ Rubribreza polako dobija svoj oblik. Radove su danas obišli čelni ljudi lajkovačke lokalne samouprave, ispred koje je njen predsednik Andrija Živković kazao

“Godine 2016. Smo formirali savet za bezbednost u saobraćaju i od tada smo iz fonda od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje za tri godine uradili oko 2km pešačke staze. Ovo će značiti pešacima i biciklistima koji gravitiraju u ovoj zoni. Ovom fazom ćemo kompletirati stazu i doći do pepeljevačke rampe.”

 Naredne godine u planu je nastavak staze ka Nepričavi za koju će se  tražiti saglasnost od Železnica Srbije i Puteva Srbije za šta će se raditi projekat, jer za razliku od ove koja se radi, nastavak staze nije postojao.

“Na ovom delu je nekada postojala staza, ali je propala i za nju ne treba projekat. Sada smo postavili zaštitnu ogradu tako da osim bezbednosti, služi i za sprečavanje nepropisno parkiranih kamiona da dalje oštećuju stazu.”

Deonica od pepeljevačke rampe do Slovca je u planu za kompletnu rekonstrukciju sledeće godine od strane Puteva Srbije, a time je u planu i nastavak pešačke staze.

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović