„Čep za hendikep“ i „Shoo Shoo Sound“ za Maksu

17.10.2019.     Aktuelno

Treći po redu Inkluzivni porodični festival „Čep festić” realizovan je u lazarevačkom Centru za kulturu u organizaciji  udruženja  „Čep za hendikep“ i  „Shoo shoo sound“ . Manifestacija ovoga puta ima za cilj prikupljanje sredstava potrebnih za lečenje našeg sugrađanina Slobodana Maksimovića.

Da ova dva udruženja već dugo uspešno sarađuju, za radio Kiss FM potvrdila je predstavnica “Shoo Shoo sound”-a, Darinka Stanojević:

 „Mi smo u druženju i saradnji sa ljudima iz udruženja „Čep za hendikep“ došli na ideju da napravimo jedan lep porodični, inkluzivni festival koji smo nazvali „Čep festić “. Festival je namenjen deci uzrasta do petnaest godina.  Takođe sve radionice koje su prisutne na našim  festivalima su inkluzivnog karaktera i prilagođene su kako starosnim grupacijama tako i mentalnim sposobnostima svakog deteta. Ideja samih kreativnih radionica jeste popularizacija prikupljanja same ideje čepa za hendikep, a jeste prikupljanje plastičnih čepova u dobrotvorne svrhe. Mališanima na kreativnim radionicama pokazujemo  šta je reciklaža, jer su svi materijali koje koristimo na radionicama reciklirani. Već treći put sarađujemo sa udruženjem „Čep za hendikep“, mi smo im jako zahvalni  jer su u nama pronašli volju i želju za humanitarnim radom. Ovaj treći porodični festival je namenjen za našeg sugrađanina Slobodana Maksimovića. Pozive smo uputili preko društvenih mreža svim sugrađanima i pozvali ih na ovaj festival sa najmlađima da posete ovaj festival koji se održavao već u Beogradu i Novom Sadu gde su nam se pridružili kako oni stariji tako i najmlađi. Danas imamo zadovoljstvo da ugostimo Javni akvarijum i terarijum iz Beograda koji imaju posebno zanimljiv program.  Posebno se  zahvaljujemo Centru za kulturu Lazarevac što nam je besplatno obezbedio svoj prostor i time podržao održavanje ovakve manifestacije.“

Organizatori su se zahvalili i lazarevčanki Biljani Božović i njenoj kreativnoj radionici medenjaka, koja se pridružila manfestaciji .

„Deca danas ukrašavaju Bebe kolačiće i  čepove, imamo ovčicu koja je simbol Shoo Shoo festivala i imamo ribice pošto je uključen Tropikarijum iz Beograda. Pošto su kolačići i materijali jestivi očekujem da će ih poneti kući, a oni kojima se svide poješće ih odmah“  rekla je Biljana.

Osim dobrotvornog karaktera ove manifestacija, postoji  i  edukativni , što je objasnio predsednik  Udruženja „Čep za hendikep“ Zoran Martinov:

„Podstakli smo najmlađe da učestvuju u akciji „Čep za hendikep“, a ovaj „Čep festić“ je isključivo namenjen njima  kako bi se zabavili i naučili nove sposobnosti i veštine reciklaže. Naravno,  važno je da grade humanost i ekološku svest. Mi sa udruženjem „Shoo Shoo Sound“ sarađujemo jer smo prepoznali njihovu svest, energični su i iskusni sa decom, ta saradnja će se nastaviti ubuduće kako bi što više uticali na decu i odrasle i time ih ekološki osvestili.“

Nakon Beograda, Novog Sada i Lazarevca, ova manifestacija će se održavati i u drugim većim gradovima Srbije.

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović