Dan GO Lazarevac – taktičko tehnički zbor pripadnika MUP-a Republike Srbije u Lazarevcu

28.06.2019.     Aktuelno

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, v.d direktora JP „EPS“, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, državnisekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević, v.d direktora JP“EPS“ Milorad Grčić , predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić, sa saradnicima, obišli su, u okviru obeležavanja Dana GO Lazarevac, taktičko-tehnički zbor u parku ispod hotela Vis na kome su policijski službenici prikazali svoje veštine, opremu i vozila i družili se sa građanima.

Tokom manifestacije u Lazarevcu,  građani su imali priliku da se upoznaju sa veštinama policijskih službenika, opremom i vozilima koje koriste u radu, a najmlađi su uz druženje i igru sa saobraćajcima naučili kako da bezbedno pređu ulicu.

Mališani su uživali u vatrogasnoj peni i druženju sa vatrogascima-spasiocima, a njihove osmehe izmamila je i veštačka stena na koju su se penjali uz pomoć pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice, kao i službeni psi i konji.

Uz edukativne programe, slikovnice i crteže policajci su decu učili kako da se bezbedno ponašaju, a starije sugrađane posebno su zanimala vozila i oprema Ministarstva, konjica I orkestar policije , a pažnju su im privukli i polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku koji su prikazali borilačke veštine.

Građani su imali priliku da se upoznaju i sa metodama rada kriminalističke policije, a neki su se i oprobali u tehnikama koje se koriste za rasvetljavanje krivičnih dela i identifikaciji počinilaca, poput izazivanja otisaka papilarnih linija i gazeće površine obuće. Policijski službenici kroz edukativne sadržaje ukazali su građanima na štetnost upotrebe droge i alkohola, prevenciju vršnjačkog i porodičnog nasilja, ali i kako da se zaštite u slučaju elementarnih nepogoda.

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović