DEČJA NEDELJA U MESECU STARIH

09.10.2019.     Aktuelno

Povodom „Dečje nedelje” najstariji građani Lazarevca posetili su najmlađe u PU Rakila Kotarov Vuka u Stepojevcu, objekat Lola. Tom prilikom su im uručili poklone, didaktički materijal koji se sastoji od bojica, flomastera, papira za crtanje i drugog pribora koji im je potreban.

U ime dece gostima se zahvalila vaspitačica grupe Svetlana Lazarević,

“Nama je velika čast i zadovoljstvo što su došli da se druže sa nama da razmenimo njihova životna iskustva za naše priče, pesme. Nadamo se da ćemo i u budućnosti sarađivati kako sa njima tako i sa drugim lokalnim zajednicama i opštinom.”

Koordinator za odnose sa javnošću PU „Rakila Kotarov Vuka“  Ana Stašević je rekla da je saradnja između PU i Udruženja penzionera veoma značajna i  već tradicionalna.

“Ono što je nama najbitnije je da su ovi pokloni deci izmamili osmehe na njihovim licima. Sledeći objekat koji će Udruženje penzionera  posetiti je depadans „Bubamara“.  Naši najstariji sugrađani su duhom mladi, tako da smo premostili jaz generacija što je nama jako drago.”

 U znak zahvalnosti na poseti i primljenim poklonima, deca su se svojim gostima odužila priredbom, što je kod penzionera izazvalo veliko oduševljenje.

“Svake godine u oktobru, mesecu starih, mi odaberemo dve dečje grupe  i donesemo im skromne poklone, u skladu sa našim mogućnostima, a za koje znamo da će ih obradovati. Izvanredno smo dočekani i stvarno smo iznenađeni i rado ćemo nastaviti ovu saradnju,”  kazao je za KISS FM predsednik udruženja Slobodan Petrović.

Nakon ovoga penzioneri nastavljaju sa aktivnostima vezanim za njihov mesec. U okviru toga već za nekoliko dana će posetiti još jedan dečji objekat. Takođe u saradnji sa Domom zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ biće organizovani i bazari zdravlja u Županjcu i u Stepojevcu. Očekuje se i poseta Državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede Srbije Darka Božića sa saradnicima. Tokom posete u okviru okruglog stola razgovarace se na temu “Dalji poslovi oko inicijative za izgradnju Doma za stara lica u Lazarevcu”.

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović