DEČJA NEDELJA U PU „RAKILA KOTAROV VUKA“

09.10.2019.     Aktuelno

Pod sloganom ‚‚ Da pravo svako – dete uživa lako‚ PU ‚‚Rakila Kotarov – Vuka‚‚ započeo je dečiju nedelju koja se obeležava od 07. do 13. oktobra.

‚‚Ove godine, ujedno se obeležava i 30 godina konvencije UN o dečjim pravima pa svaka grupa u okviru predškolske ustanove ‚‚Rakila Kotarov – Vuka‚‚ sprovodi različite aktivnosti obeležavajući ovu nedelju. Mi uvek ističemo da nam je na prvom mestu zdravlje i bezbednost dece pa tek potom vaspitno obrazovni rad. Što se tiče ove nedelje, svaki vaspitač u svojoj grupi sprovodi aktivnost za koju smatra da je najbolja”. – rekala je Ana Stašević koodinator za odnose sa javnošću PU “Rakila Kotarov Vuka”.

U okviru saradnje sa Udruženjem penzionera iz Lazarevca, njihovi članovi tradicionalno u dečjoj nedelji posećuju vrtićke objekte. Ove godine za posetu je izabran  objekat “Lola” iz Stepojevca koji će biti bogatiji za ditaktički materijal  neophodan za rad grupe.

‚‚Odmah nakon ove nedelje očekuje nas Jesenji karneval, manifestacija koja se realizuje  treću godinu za redom i to će biti jedan pravi spektakl, jesenja bajka na ulicama grada Lazarevca. Ove godine pridružuju nam se i predškolske ustanove iz Lajkovca, Uba i Valjeva što je nama veoma drago. Idejni tvorci ovog projekta su vaspitačice iz objekta ‚‚Palčica‚” iz Barzilovice” – rekla je Stašević, pozivajući sugrađane da 23. oktobra budu deo jesenje bajke u šetališnoj zoni Lazarevca.

Adaptacija objekata u seoskim MZ je ono što obeležava jesen na polju insfrastrukturnih radova ove predškolske ustanove

‚‚Mi se zahvaljujemo lokalnoj samoupravi što izdvaja sredstva za renoviranje. Od velikog je značaja to što će deca dobiti stolariju, fasadu, okrečene zidove gde će im biti prijatnije i lepše za boravak i rad u grupi. Objekat u Županjcu bi trebao da bude adaptiran do polovine oktobra ukoliko vremenski uslovi dozvole. Nakon toga, čekamo verifikaciju od strane ministarstva prosvetne inspekcije. Mi smo predali zahtev za verifikaciju i proces je u toku i kada se objekat verifikuje, tek tada može biti otvoren i to će biti jedna mešovita vrtićka celodnevna grupa”.

Stašević je podsetila da stručno usavršavanje osoblja traje tokom cele godine –“Vaspitači objekta ‚‚Andjelčić” nedavno su bili na stručnim susretima u Smederevu gde su prezentovali svoj rad i bili veoma zapaženi, jer stučno usavršavanje vaspitača traje tokom  cele godine kroz razne aktivnosti, stručna veća, seminare, predavanja”.

‚‚Već krajem oktobra, psiholog će održati predavanje na temu prava deteta. Naše sestre i vaspitači zajedno za zamenicom direktorke takođe su bili na stručnim susretima u Soko banji tako da konstantan rad i usavršavanja pokazuju kvalitet rada naše ustanove. Što se vanvaspitno obrazovnih aktivnosti tiče, imamo školu plesa u saradnji sa plesnim studijima RMP i KOLUS, engleski jezik sa Cambridge academy, radionicu za reciklažu sa JPKP “Lazarevac” i imamo školicu fudbala Kalimero.”. – navela je Stašević

O svim aktivnostima predškolske ustanove ‚‚Rakila Kotarov Vuka” informacije se mogu dobiti na FB stranici, gde su I fotografije mališana.

‚‚Takodje, bili smo jedni od organizatora Beogradske rolerijade. Predstavili smo se  nizom sporstsko – rekreativnih  aktivnosti gde smo bili veoma zapaženi i pohvaljeni i gde je naša zona bila puna jer smo imali jako zanimljive igrice tako da ćemo i sledeće godine biti organizatori. Za to je zaslužno dvanaest vaspitača na čelu sa stručnim saradnikom za fizičko, Majom Veljović i da ne otkrivamo sve, ali moguće je da nešto slično organizujemo na proleće u glavnoj ulici u Lazarevcu”. – završava Stašević.

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović