До краја недеље биће уклоњено преко 30 „дивљих“ депонија

22.10.2018.     Aktuelno

Извор ГО Лазаревац

Градска општина Лазаревац уз велику помоћ механизације ЈП Електропривреде Србије-Огранак Колубара, данас је започела акцију уклањања „дивљих“ депонија на територији општине Лазаревац. Током ове акције која ће се спроводити до 20. октобра планира се уклањање преко 750 м3 отпада са 30 „дивљих“ депонија које су претходном периоду формиране на територији ГО Лазаревац.

Акција је започета уклањањем „дивљих“ депонија у Златиборској улици у Месној заједници Станислав Сремчевић-Црни и депоније уз корито реке Лукавице, а почетку ове активности присуствовали су председник Градске општине Лазаревац Бојан Синђелић и помоћник председника задужен за заштиту животне средине Ђорђе Максимовић.

„Користим ову прилику да још једном упозорим грађане наше општине да се савесно и одговорно понашају према средини у којој живимо. Општина Лазаревац биће приморана да након ове Акције предузме казнене мере према оним грађанима који отпад одлажу на ливадама, шумама и другим местима на којима је то законом забрањено“, рекао је председник Градске општине Лазаревац Бојан Синђелић и додао да ће се кроз ову Акцију очистити велики број депонија али и појачати рад инспекције на терену.

Помоћник председника Градске општине Лазаревац задужен за заштиту животне средине Ђорђе Максимовић је истакао да у овом тренутку на територији општине Лазаревац има укупно негде око 60 „дивљих“ депонија.

„Данас смо уз велику помоћ Рударског басена Колубара кренули у акцију чишћења „дивљих“ депонија на територији наше општине која ће трајати целе недеље. Од јутрос смо очистили велику количину грађевинског и комуналног отпада, а циљ нам је да у току ове октобарске акције уклонимо преко 50 посто „дивљих“ депонија“, рекао је Максимовић и додао да постоји план да се почетком наредне године кроз експериментални пројекат постави видео надзор на депонијама, како би се прављење истих потпуно санкционисало.

У име грађана МЗ Станислав Сремчевић-Црни, општини и ЈП ЕПС – Огранак Колубара на уклањању „дивљих“ депонија захвалио се Милош Тошанић, који је позвао грађане да убудуће отпад одлажу за на то предвиђеним местима и на тај начин допринесу чистијој животној средини.

 

 

2019 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović