„Фестивал Хумора за децу“ званично отворен

19.09.2018.     Aktuelno

 

30. jубиларни међународни „Фестивал Хумора за децу” у Лазаревцу и ове године својим богатим програмом обрадоваће све они који га посете. Велики број људи, а пре свега малишана продефиловаће нашим градом и из њега понети лепе успомене.
Госте фестивала хумора за децу, писце и добитнике награда “Гашино перо”, примио је заменик председника ГО Лазаревац Милоје Живановић, на тардиционалном пријему. Живановић им је овом приликом пожелео добродшлицу и угодан боравак у нашем граду као и квалитетно дружење са лазаревачким малишанима., те се захвалио свим учесницима који ће на најбољи начин обележити јубиларни 30.”Фестивал Хумора за децу” који се одржава под слоганом „Осмехом китимо дане“. Живановић је такође изрази наду да ће ово бити најлепши фестивал до сада а да ће га сваки наредни надмашити.

Градска општина Лазаревац из године у годину подржава и помаже у организацији  фестивала.Поред ГО Лазаревац организатори фестивала су: Библиотека „Димитрије Туцовић“, ЦЗК, ТО Лазаревац , Пулс тетар. . Овом приликом директорка фестивала Радмила Булатовић,  захвалила се свим установама које помажу “Фестивал Хумора за децу” који траје већ 30 година. Она је такође казала, да при стварању фестивала, нико није очекивао да ће он оволико дуго трајати.

На пријему је говорио и председник фестивала Слободан Станишић који је казао, да је једини “Фестивал Хумора за децу”, управо у Лазаревцу, на коме малишани осмехом и радошћу показују своју креативност. Након традиционалног пријема у ГО, тачно у подне, у библиотеци је свечано отворен Фестивал. Поздравне речи је упутила Јасмина Иванковић, директорка библиотеке „Димитрије Туцовић“  која је осим речи захвалности свима који су помогли у организацији фестивала, свим посетиоцима али и учесницима пожелела да га осмехом украсе сходно и овогодишњњем мотоу, „Осмехом китимо дане“. Потом је уследило традиционално уручење градског кључа,  који је заменик предедника ГО Лазаревац Милоје Живановић, уручио Ленки Љубојевић,ученици 4.  разреда ОШ „Dule Karaklajić , након чега је прочитан  и проглас Фестивала, аутора Алека Марјанова. У склопу Фестивала хумора, на платоу библиотеке , организована је “Гашина велика бојанка” , а награђени радови изложени су у галерији библиотеке.

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović