FK „Borac“ juriša kroz Prvu beogradsku ligu

22.10.2019.     Aktuelno

FK „Borac“ iz Lazarevca od početka sezone u Prvoj beogradskoj ligi grupa B pruža sjajne partije koje su ih dovele na lidersku poziciju tabele. Sedam pobeda, jedan remi, bez izgubljene utakmice uz 26 data i samo četiri primljena gola, skor je fudbalera Boraca u prvih devet kola ovog ranga takmičenja.

„Spoj mladih i ambicioznih ljudi i iskustvom starijih u klubu, dovelo je do vidljivih  rezultata kako kroz rezultate tako i kroz modernizaciju infrastrukture“ – kazao je za KISS INFO, Slobodan Makić sportski direktor FK „Borac“ – „Spoj mladosti i iskustva je i na terenu.. Kapitenska trakica pripada Sedlareviću koji je u klubu 15 godina. Od 25 igrača koliko ih imamo u timu, više njih može da igra na različitim pozicijima, što je dobro zbog kartona i povreda. Imamo odlične golmane. Imamo fudbalere koji su prošli škole fudbala FK „Kolubara, FK „Partizan“ ali i škole inostranih klubova. Imamo odličan kostur ekipe koji će se u klubu zadržati sigurno četiri – pet godina“.

Makić je najavio i pojačanja u zimskom prelaznom roku – „Plan je da dovedemo tri do četiri igrača kako bi sezonu završili onako kako želimo. A to je vrh tabele“.

Rukovodstvo FK „Borac“ planira uvođenje treće selekcije u omladinsku školu fudbala kako bi  okupili više od stotinu talentovane dece. Na taj način će, nadaju se,  praviti standardne prvotimce.

„Plan nam je da omladinsku školu fudbala podignemo na viši nivo. To ćemo uraditi dovođenjem još dva ozbiljna trenera ali i učvršćivanjem infrastrukture. Imamo obećanja za pomoć pri izgradnji mini terena sa veštačkom podlogom koji će znatno poboljšati rad omladinske škole fudbala“ – reči su sporstkog direktora.

Predsednik FK „Borac“ Dejan Bulatović za KISS INFO kazao je da je cilj kluba jasan –„Povratak u zonu je cilj ove sezone. Naredni je  da zakucamo i na vrata Srpske lige. Skupština kluba planirana je do kraja godine. Pozvaćemo sve ljude koji žele da pomognu FK „Borac“ da se ukljuće u rad kluba“.

Bulatović je kazao da su sredstvima opštine Lazarevac obnovljene stolice na tribinama a da je protekle godine urađeno renoviranje zgrade. Rukovodstvo FK „Kolubara“ predvođeno predsednikom kluba Bojanom Stevićem, takođe pruža nesebičnu pomoć FK „Borac“ u svim segmentima.

Navijači su najbitniji faktor u radu FK „Borac“ a kojima se klub odužuje sjajnim partijama u ovoj sezoni čiju će polusezonu, kako očekuju, završiti na liderskoj poziciji.

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović