FK KOLUBARA U SEZONI 2019/2020 TAKMIČI SE U PRVOJ LIGI SRBIJE!!!

17.07.2019.     Aktuelno

Odlukom izvršnog odbora FSS  a nakon zahteva FK Bežanija da se zbog finansijskih problema povuče iz prvoligaškog takmičenja, FK Kolubara od danas je zvanično srpski prvoligaš!!

 Izvršni odbor FSS, shodno ovlašćenjima, doneo je danas odluku o popuni Prve lige, na osnovu kriterijuma o infrastrukturnim i finansijskim mogućnostima klubova. Sve kriterijume je  ispunio FK Kolubara.

Nakon toga na sednici FS Beograda, doneta je odluku da FK Stepojevac popuni mesto zeleno crnih u Srpskoj ligi Bepgrad, a FK Turbina iz Vreoca ostaje u zoni Beograd čime će upotpuniti mesto tima iz Stepojevca.

Bojan Stević, predsednik FK Kolubara, u izjavi za KISS FM je kazao da su emocije pomešane iz razloga što je FK Bežanija njihov dugogodišnji prijatelj –“Ljudi koji vode Bežaniju, na tom mestu su petnaest godina. Lavovi su igrali Evropu, naši su sportski prijatelji, ali eto problem finasija ih je sprečio da nastave takmičenje u Prvoj ligi Srbije”.

Stević je naglasio da je odluka o ulasku zeleno crnih u takmičenje, drugo po rangu, doneta jednoglasno –“Uz podršku FSS na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom, FS Beograda i Ilijom Petkovićem na čelu, sa saradnicima, svi su jednoglasno podržali ovu odluku. Sve ono što je u prethodnom periodu rađeno na stadionu FK Lazarevac a zahvaljujući GO Lazarevac, Gradu Beogradu, EPS-u i Vladi Srbije, je prepoznato. Brojna ulaganja u infrastrukturu i razvoj fudbala su se na kraju isplatila”– reči su Stevića. “U igri za Prvu ligu Srbije su pored nas bili i drugoplasirani IMT iz Srpske lige Beograd kao i ekipa iz Novog Pazara koji ima reperzentativniji i veći stadion od našeg pa i prepoznatljivu publiku u Srbiji, ali FSS je jednoglasno doneo ovu odluku, odluku dobru po nas” – završava Stević.

Fudbaleri Kolubare 20. jula putuju na sedmodnevne pripreme na  Zlatibor. Trećeg avgusta počinje sezona u Prvoj ligi Srbije. U prva dva kola zeleno crni gostuju, na startu FK Trajal iz Kruševca, a nedelju dana kasnije dobro poznatom protivniku sa kojima su vodili borbu za viši rang takmičenja, ekipi Grafičara.

Bežanija bi trebalo da se takmiči u najnižem rangu, ali pre te odluke, FSS prosleđuje disciplinskim organima zahtev za proces zbog neispunjavanja takmičarskih uslova.

Danijela V.

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović