GO Lazarevac, spremno docekala prvi sneg

19.11.2018.     Aktuelno

Rešenjem predsednika GO Lazarevac Bojana Sinđelića, 15. novembra formiran je Štab zimske službe za čišćenje snega i leda na području Lazarevca . S tim u vezi, održana je sednica Štaba, na kojoj su članovima podeljeni zadaci .

Sneg koji je tokom prethodna 24 sata padao na području GO Lazarevac, nije zadao velike muke putarima, rečeno nam je u Štabu. Prema rečima predsednika Štaba Aleksandra Bulatovića, sve ekipe su bile spremne, ali se sneg koji je padao brzo otopio. Putari su radili i po pozivu predsednika MZ, tako da su svi putni pravci i kategorisani i nekategorisani, na području lazarevačke Opštine prohodni. je i ove Kao i prethodnih, tako i ove, ažovana je mehanizacija Javnih preduzeća i RB Kolubara. Mehanizacija JPKP Lazarevac zadužena je za čišćenje  nekategorisanih puteva,  JP Putevi Srbije čiste i  održavaju državne puteve dok JKP Beograd Put čisti ulice nižeg ranga . Mehanizacija RB Kolubara, zadužena je za održavanje puteva na kopovima. Ukoliko dođe do većih padavina, biće angažovana i ostala Javna preduzeća sa područja GO Lazarevac, koja su ujedno u sastavu Kriznog štaba.

Na sednici Štaba, njen predsednik Aleksandar Bulatović je kazao da su na vreme nabavljeni svi neophodni  “preparati” za održavanje ulica.

“Saveti MZ  i stambenih jedinica u obavezi da obaveste građane i stanare da su u obavezi da očiste određene deonice i lokacije za šta je neophodno da se i sami uključe. Obaveza stambenih jedinica je, da u toku padavina, sneg čiste sa ulaza za autobobile, kao I ulaza ali I stepeništa zgrada, gde se najčešće dešavaju nezgode!

Za sve ove poslove je neophodna so, koja se može preuzeti preko lica zaduženih za raspodelu soli ispred JPKP, na izvorištu Peštan.

Danijela M.

2019 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović