Grejna sezona na pragu – u novu sezonu po starim cenama

24.09.2018.     Drustvo

Sa najavljenim zahlađenjem ubrzava se i priprema daljinskih sistema grejanja i nabavka ogreva. Izvesno je da u grejnu sezonu ulazimo sa starim cenama i energenata i grejanja iz toplana.

Grejna sezona počinje 15. oktobra, te JP “Toplifikacija” intenzivno sprovodi radove, kako bi naredna grejna sezona protekla bez ikakvih problema, kako bi  svi korisnici u sistemu daljinskog grejanja u Lazarevcu dobili  maksimalni kvalitet grejanja,  rekao je, za KISS FM,  direktor ovog preduzeća,  Vukašin Janjević

 

 

“Mi smo  vec od 12. septembra, u saradnji sa kolegama iz toplane, počeli sa punjenjem sistema,  odnosno puštanjem prerađene vode u sistem” rekao je Janjević objasnivši da je to prakticno jedan vid hladnih proba “ Punjenje magistrala i sekundarnih vodova je proces koji traje dvadesetak dana, .Računamo da bi već početkom oktobra mogli da budemo spremni za novi period grejne sezone. Da li ćemo sa grejanjem  krenuti 15 oktobra, kada je zvaničan početak grejne sezone , dan ranije ili kasnije,  to  zavisi od vremenskih uslova i spoljne temperature” reči su direktora JP Toplifikacija.

 

Od 2015 godine, JP “toplifikacija” Lazarevac, nije obavljalo korekciju cene grejanja, naglasio je Janjević, istakavši  da za  pocetak same grejne sezone nije planirana njena promena, ali da se ta opcija razmatra, s*obzirom na to, da  su se svi troškovi ulaznih komponenti uvećali. “Mi ćemo se, naravno truditi, da korekciju cena što duže odlažemo. Čak,  ako budemo bili prinuđeni da promenimo cenu, daćemo sve od sebe  da to bude u što manjem procentu”, rekao je Vukašin Janjević, u izjavi za KISS FM.

 

 

Direktor Toplifikacije  se osvrnuo i na radove koji su izvođeni na toplifikacionoj mreži “Od nekih radova koje smo preduzimali u ovoj građevinskoj sezoni ,pomenuo bih  radove na Pečanskom vašarištu, kao i prevezivanje potrošaca na nove linije. Ja bih zamolio potrošače u onim reonima, gde smo radili, da razumeju, da je to praktično u njiihovom interesu , jer,  ne koštaju skoro ništa ili vrlo, vrlo malo, u zavisnosti od prevezivanja . Sve ovo  znači bolje snabdevanje toplotnom energijom i naravno manju mogućnost za nastanak kvarova tokom grejne sezone”,rekao je Janjević, osvrnuvši se na nove priključke ”Građani moraju biti svesni da su lazarevački kapaciteti za nove priključke na nekoj gornjoj granici.Tako da proširenje mreže u ovom trenutku nije moguće. Imamo neke ideje u saradnji sa kolegama iz toplane da povećamo taj grejni kapacitet, naravno ne za ovu grejnu sezonu ali za sledecu ćemo raditi na tome. U  ovom momentu su male mogucnosti za tako nešto”, rekao je za KISS FM, direktor JP “Toplifikacija”, Vukašin Janjević.

 

Daniejla M. / Tamara C.

2019 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović