JESENJE ČIŠĆENJE GRADA POČINJE PRVOG VIKENDA OKTOBRA

01.10.2019.     Aktuelno

JPKP “Lazarevac” organizuje jesenju akciju čišćenja grada. Da je cilj akcije ne samo rešavanja smeća već i razvijanje ekološke svesti kod sugrađana, potvrdili su u Kancelariji za komunalne delatnosti lazarevačkog komunalnog.

Milica Todorović ispred Kancelarije za unapređenje komunalne delatnosti kazala je da je za sada odziv zadovoljavajući –“U akciji će učestvovati veliki broj Mesnih zajednica, sportskih i kulturnih udruženja. Svi zainteresovani se mogu i dalje prijavljivati kancelariji za unapređenje komunalnih usluga u zgradi Direkcije na rampi ili na telefone  069/ 83/-64- 153 i 064/ 890-83-učesnicima u akciji biće obezbeđena  obuhvata i uklanjanje deponija.“

Da akcija obuhvata i čišćenje divljih deponija potvrdila je Slađana Simić iz iste Kancelarije “Gotovo da nema Mesne zajednice gde nisu uočene divlje deponije. Najveći problem u njihovom nastajanju je nesavesno ponašanje sugrađana koji otpadni materijal izbacuju tamo gde im nije mesto. Takodje, prvog vikenda u mesecu JPKP odnosi kabasto smeće i ovom prilikom podsećamo naše sugrađane na to. Cilj akcije je motivacija sugrađana da učestvuju u rešavanju problema zagađenja životne sredine otpadom i ukazivanje na značaj odgovornog postupanja sa istim kao i na njegovu štetnost po životnu sredinu”.

Podsećamo da i odnošenje kabastog smeća građani prethodno treba da prijave JPKP “lazarevac” uz ostavljanje najosnovnijih podataka.

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović