ЈКП „Градска чистоћа“ донирала камион за одвожење смећа ЈПКП „Лазаревац“

04.11.2018.     Aktuelno

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић и директор ЈКП „Градска чистоћа” Марко Попадић уручили су кључеве комуналног возила за одвожење смећа, које донира ЈКП „Градска чистоћа” комуналном предузећу у Лазаревацу. Примопредаји возила присуствовали су председник Градске општине Лазаревац Бојан Синђелић и његов заменик Милоје Живановић, са сарадницима и државни секретар у Министартву државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић.

Никодијевић је овом приликом истакао да се општина Лазаревац обратила Граду Београду за помоћ с обзиром на повећан обим посла који је овде забележен. Он је додао да је опредељење града да сви грађани Београда морају имати мање-више једнаке комуналне и инфраструктурне услове живота, али пошто деценијама није улагано, јасно је да нас очекује много посла.

Председник општине Лазаревац Бојан Синђелић је у име Лазаревчана захвалио председнику Скупштине града Београда и директору ЈКП „Градска чистоћа”.

„Морам да истакнем да град Београд у последњих шест година ниједног тренутка није запоставио општину Лазаревац, што у годинама које су претходиле није увек био случај. Град помаже нашу општину не само донацијама већ и издвајањем значајних средстава, што је чињеница коју би грађани Лазаревца требало да знају“ рекао је Синђелић.

Директор ЈКП „Градска чистоћа” Марко Попадић истакао је да је ово предузеће изашло у сусрет Општини Лазаревац и донирало возило марке „мерцедес”.

“Сакупљање и третирање смећа је изузетно сложен посао, град се свакодневно шири, а самим тим и обим посла који „Градска чистоћа” обавља. Ова донација свакако неће утицати на пословање „Чистоће” и са те стране грађани Београда неће бити ускраћени ни за шта из опсега наших услуга. Надам се да ћемо у наредном периоду путем донација успети да помогнемо комуналним предузећима са територије града да унапреде пословање”  рекао је Попадић.

Државни секретар у Министраству државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић најавио је да ће Општина Лазаревац у наредном периоду, уз помоћ Владе Републике Србије и Града Београда, кренути са решавањем свих горућих проблема на територији општине, пре свега када је водоснабдевање у питању.

Два најважнија проблема са којима се Лазаревац сусреће су водоснабдевање, обнова водоводне мреже, као и решавање инфраструктурних проблема у које можемо да убројимо и недостатак адекватне механизације Јавног предузећа за комуналну привреду „Лазаревац”.

На донацији која ће олакшати рад  на одношењу комуналног отпада у Лазаревцу представницима Града Београда И ЈКП “ Београдска чистоћа” захвалио се в.д. директора ЈПКП “Лазаревац” Иван Милић.

 

Извор: сајт ГО Лазаревац

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović