JP „Toplifikacija“ spremna za najavljen hladni talas

29.11.2018.     Aktuelno

JP “Toplifikacija” potpuno spremno je dočekalo novu grejnu sezonu, rekao je za KISS FM, Rodoljub Đurović tehnički direktor ovog preduzeća.

“Od 11. Septembra, kada je počelo grejanje Lazarevca punim kapacitetom ono je i više nego dobro.  Kroz  brojne investicije te investiciono održavanja ali i definisanje problema iz prethodnih godina, dovelo je do toga da građani Lazarevca do kraja grejne sezone mogu očekivati i više nego korekto grejanje”

“Kada je reč o pucanju cevi koje nije moguće planirati, na nedeljnom nivou su intervencije tri do pet puta , a od većih, zabeležne su dve intervencije”, reči su Đurovića.

Kada je reč o Toplani, Đurović je naveo više nego korektan odnos.

“Po pitanju kvarova , “Toplana” ih je imala od početka grejne sezone, no brzom intervencijom, građani kvar skoro  nisu ni osetili.S*obzirom na trenutno niže temperature, sada se može videti stabilnost sistema. Gubitaka gotovo i da nema jer iznose tek desetak kubika. Neplaniranih pucanja ima, ali ih brzo završavamo odnosno saniramo u roku od dva do tri sata.Svi delovi grada su pokriveni. Broj građana koji reklamira usluge odnosi se na sekundarnu mrežu za koju JP “Toplifikacija” nije nadležno, ali i tim sugrađanima po pozivu izlazimo u susret i rešavamo problem”   .

Velika investiciona održavanja su završena, kazao je Đurović

“Kada je reč o aktuelnim radovima, trenutno se radi u naselju Dare Ranđić, gde korisnike uz njihovu saglasnost  sa sekundarne povezujemo na primarnu mrežu. Radovi će biti završeni u roku od 10 dana te će i oni imati kvalitetno grejanje”.

Shodno rečenom, građani Lazarevca, po pitanju grejanja, do kraja grejne sezone, mogu biti mirni.

2019 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović