Јубиларни 10. Фестивал вина у Лазаревцу, 10. Новембра у новој хали СРЦ Колубара

30.10.2018.     Aktuelno

У сусрет десетом Фестивалу српских вина који ће се одржати 10. новембра у Новој хали СРЦ „Колубара“ у Лазаревцу, руководство ГО Лазаревац посетило је две лазаревачке винарије. Председник Градске општине Лазаревац Бојан Синђелић и члан Већа Градске општине Лазаревац задужен за пољопривреду Ненад Бачанац, као и селектор овогодишњег Фестивала вина, обишли су винарију „Carpe Diem“ из Лазаревца која је на Међународном сајму вина у Бергаму у Италији својом винском етикетом „Каберне совињон 2015“ освојила златну медаљу.

Руководство ГО Лазаревац обишло је и подрум „Милојевић“ из Зеока који бележи изузетне резултате на бројним такмичењима и сајмовима вина.

“Сајам српских вина који се ево већ пуних 9 година одржава у Лазаревцу, постао је један престижан сајам вина који окупља велики број винарија из целе земље. Прошле године, у новом простору, достигли смо рекорд, у односу на претходне године, сто се тиче броја излагача, као и посетилаца, а сигурни смо да ће овогодишњи надмашити и прошлогодишњи”, рекао је председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић и додао да подршка општине виноградарима и произвођачима вина са територије општине и ове године неће изостати.

Ненад Андрић директор „Виновника“ винског интернет портала и селектор фестивала у Лазаревцу  тврди да је лазаревачка винска манифестација, апсолутно најомиљенији вински фестивал у земљи, и током предстојећег фестивала најављује промоцију значајних вина.

Андрић посебно истиче вина из Лазаревца, која су већ годинама врхунског квалитета и освајачи бројних награда.

„Посебно место на сајму вина заузеће седам винарија из Лазаревца, међу њима и винарија „Carpe Diem“ која је недавно на такмичењу вина у Бергаму у Италији освојила престижну златну медаљу”, казао је Андрић и додао да је између два фестивала прегршт награда освојила и винарија „Милојевић“ чији је вранац међу најбољима у земљи.

„Сваке године у Лазаревцу ће бити представљено пет потпуно нових винарија, за које већи део стручне винске и шире јавности није чуо, а имају квалитет и потенцијал”, закључио је Андрић.

Овогодишњи јубиларни 10. Фестивал српских вина у великој сали СРЦ „Колубара“ окупиће преко 65 излагача, а очекује се рекордних 3000 посетилаца. Улаз на Фестивал је и ове године за посетиоце бесплатан, а све информације о 10. Фестивалу српских вина  могу се пронаћи и на сајту фестивала www.festivalvinalazarevac.com који је од недавно активан

 

Извор: ГО Лазаревац

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović