Koncert mešovitog hora ,,Prosavus“ u CZK Lazarevac

28.09.2018.     Kultura

U okviru kulturne saradnje Trbovlja i Lazarevca, CZK Lazarevac će ugostiti mešoviti hor „Prosavus “,koji dolazi iz regije Zasavje, a koju čine Zagorje, Trbovlje I Hrasnik. S tim u vezi, održana je KZN na kojoj je najavljen koncert ovog hora. Ispred CZK na konferenciji za medije, Bojana Saić je kazala da hor čini 40 pevača.

“Ono što ćemo moći da vidimo a  vezano za  subotu je  Hor ,,Prosavus“ koji nastavlja tradiciju različitih vokalnih ansambala, koji su kroz decenije radili u Zasavju. Hor okuplja mlade i starije pevače i predstavlja uspešno spajanje iskusnih horskih pevača i pevača mlađe generacije, koji prvi put ulaze u svet odraslog horskog pevanja” rekla je Bojana Sajić

Oni će izvoditi dela od poznatih Slovenačkih kompozitora ,tako i od Mokranjca, Geršvina i nešto modernijeg zvuka grupe „Cold Play“. Oni su oformljeni 2017 godine i imaju bogat  program.

Prvi čovek GO Lazarevac na konferenciji je rekao da poziva sve Lazarevčane da dođu na koncert.  “Naime ovo je jedan u nizu projekata koji ostvarujemo u saradnji sa prijateljima iz Trgovlja” reči su predsednika Sinđelića koji je  istakao da su  Gradonačelnica Trbovlja Jasna Gavrič i on  obećali da će raditi kako na razmeni đaka,tako i svih vidova kao što su kultura, sport, udruzenja i sl. On je ovom prilikom podsetio da su tokom ove godine i naša udruženja odlazila u Sloveniju  te da će ova saradnja u mnogome  koristiti i građanima Lazarevca i građanima Trbovlja . Umetnici hora “Prosavus”  provešće dan  sa lazarevčanima,  obilaziti kulturno istorijske spomenike, i upoznavati GO Lazarevac.

Koncert je u subotu od 19 časova u CZK Lazarevac.

2019 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović