Лајковац добио Телевизију. „ПРУГА“ тв на 20 каналу Коперникуса, ускоро и путем осталих кабловских оператера

22.10.2018.     Aktuelno

Догађај који је обележио крај прошле недеље на подручју двеју комшијских општина, Лајковац и Лазаревац  , је отварање новог медија,“ Пруга“ ТВ.

Но кренимо редом. Општина Лајковац, је далеке 2001 године, основала, тада ЈП РТВ „Пруга“ које је почело са радом две године раније у јесен 1999. године, а од новембра 2001. године оснивач је Општина Лајковац.

Након неуспешних приватизација и гашења радијског и телевизијског програма 12.  Фебруара 2018 године, оснива се, нова, „ПРУГА“ ТВ. Лазаревачки предузетник, Горан Мијатовић, који је у медијским круговима изуизетно познат и поштован, с* обзиром на то, да већ пуних 16 година води радијски програм КИСС Фм-а, са, партнером, Срђаном Глибетићем, улази у телевизијске воде.  Са успешним радом, настављају  од самог почетка оснивања телевизије у Лајковцу, те од тада, па до средине октобра, обавља ју неопходне послове за регуларно, како отварање, тако и почетак емитовања програма варошке телевизије .

С тим у вези, у четвртак, 18. Октобра, у присуству председника синдиката РБ „Колубара“, директора огранака РБ „Колубара“, председника и представника Општне Лајковац  и ГО Лазаревац са сарадницима,  директора ЈП и установа, бројних предузетника и компанија, те пријатеља и сарадника,  директор Горан Мијатовић је свечано отворио „ПРУГА“ Тв.  Мијатовић је упутио поздравну реч присутнима и захвалио се свима на помоћи у припремама за отварање медија: „Зашто баш Лајковац и зашто Пруга ТВ“, речи су Мијатовића, који је у наставку обраћања дао одговор на то питање:

„Логично, Општина Лајковац је остала без јединог медија , самим тим створила се идеја да се тај упражњени медијски  простор опреми „ПРУГА ТВ“, која је опремљена по технички, најмодернијим стандардима“ .

 

Мијатовић је овом приликом истакао да су задаци ове медијске куће да информише , образује и забави гледаоце: „Циљ нам је такође да као медијска кућа допринесемо бољем квалитету живота сваког гледаоца  „ПРУГА“ ТВ .Програм „ПРУГА“ ТВ , пружаће широк избор различитихг жанрова од локалног значаја: дневне – информативне емисије, актуелности, дебате, музичке и дечје емисије, филмове и различите спортске догађаје“.

Директор „ПРУГА“ Тв, Горан Мијатовић, је гостима на свечаности поводом отварања телевизије, пријатељима али и гледаоцима поручио да од њих очекује сарадњу, сугестије и предлоге.

Директор Пруга ТВ, Горан Мијатовић, представио је и главног и одговорног уредника телевизије. Те послове ће обављати Срђан Глибетић.

 

Први човек Општине Лајковац, Андрија Живковић, упутио је честитке поводом отварања телевизије и рекаода је то велики догађај за Лајковац.

„Наставили смо континуитет постојања медаија на подручју Општине Лајковац. Сама симболика је и у имену телевизије“, за коју је изразио наду да ће на достојан начин презентовази Општину Лајковац. „Оно што је најбитније, то је да грађани Општине лајковац, на време буду информисано о свему што се дешава, не само на подручју матичне, већ и суседних Општина које су интересантне за овај крај. Честитам Вам и желим да ова медијска кућа буде сервис свих  грађана . Много успеха у даљем раду“, речи су Живковића.

Ненад Џајевић, заменик предсеника Општине Лајковац није крио задовољство отварањем телевизије те је овом приликом рекао да је велико задовољство у имену које ТВ носи испред симбола Лајковца „Ми смо имали телевизију. Телевизија најбоње тј најрелевантније преноси слику свих дешавања. Очекујемо од Пруга ТБ, да делује фринтно, односно тако да извештава. Честитам Вам у име грађана Лајковца и у своје лично име, и желим вам многи успеха у дањем раду“, казао је Џајевић.

Председник Синдиката радника РБ „Колубара“, Миодраг Ранковић, упутио је честитке власнику телевизије али и самој варошици, рекавши :„Лајковац као место, као град који се ослања на РБ Колубару, заслужује да има телевизију. Добро је да се телевизија укључи у рад РБ „Колубара“ како би се изнели проблеми али и рад синдиката и запослених у ЈП ЕПС“.

Честитатајући на отварању телевизије, која ће још дубље, снажније и професионалније спајати две везане општине, први човек ГО Лазаревац Бојан Синђелић , изразио је наду да ће се „ПРУГА“ТВ бавити локалним питањима којма се не баве телевизије са већим фреквенцијама. Локална питања су нешто што највише занима грађане. Надам се и очекујем да како Лајковац тако и Лазаревац буду покривене свим информацијама и оним што локалне самоуправе раде у циљу бољег живота својих грађана“,.

Званице су биле у прилици да обиђу просторије телевизије, која се налази у строгом центру Лајковца. На 300 метара квадратних  се налазе 4 студија, 2 мобилна, 2 статична, где је могућност властите продукције изузетно висока Захваљујући томе, медијка кућа ради у FULL HD квалитету, са најновијим софтверима, те,студијска техника спада у најмодернију телевизијску опрему са могућностима укључења уживо.

Премијерним емитовањем неколико сегмената из програма нове приватне лајковачке телевизије ТВ „ПРУГА“ почело је и њено званично емитовање, како би се живот лајковчана и житеља околних места али и суседних Општина  приближио свима.. Концепција се реализује кроз локалне дневнике, вести, сервисне информације, контакт-емисије у којима гостују функционери Општине, јутарњи програм…

Мобилна техничка екипа Радио „Пруге“ пружа услуге озвучења, директних преноса манифестација и догађаја мањег и средњег обима.

Програм „Пруга“ ТВ, можете пратити на 20 каналу Коперникус телевизије, а ускоро ће програм бити емитован и путем „ОРИОН“ и „IP“ телевизија.

Текст: новинар Данијела Младеновић

Сарадник: Тамара Цветковић

2019 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović