LAZAREVAČKO PORODILIŠTE PRED OTVARANJEM

18.07.2019.     Aktuelno

Objekat porodilišta u Lazarevcu u koji je uloženo oko 102 miliona dinara spremno je za otvaranje. Završeni su građevinski radovi kao i postupci javnih nabavki za uređenje kompletne infrastrukture, rekao je dr. Jovan Milojević  direktor DZ „Dr. Đorđe Kovačević“ – „Nabavljen je nov nameštaj odnosno radni delovi, novi ultrazvzčni aparati, novi kolposkopski aparat, reanimacioni sto za bebe , kompletno je opremljena porođajna sala itd, itd… Sve je spremno za otvaranje koje bi trebalo da se desi vrlo brzo. Dobijena je upotrebna dozvola pre sedam dana, što je najbitnije. Sada su u pitanju dani, kada će rukovodstvo države odlučiti da preseče vrpcu  a potom i da počnemo sa radom“.

Direktor Doma zdravlja dr. Milojević, izrazio je veliku zahvalnost institucijama koje su pomogle u izgradnji i opremanju ovog reprezentativnog objekta –„Gradski Zavod za javno zdravlje je uradio medicinski projekat za vanbolničko porodilište, sredstva smo obezbedila od Evropske investicione banke za razvoj. Njihov predsednik nam je bio u poseti prošle nedelje. Otišao je  zadovoljan onim što je video, odnosno onim što je urađeno. Takođe, sredstva su nam obezbedila Ministarstva pravde i zdravlja. Grad Beograd je izdvojio sredstva za kompletno unutrašnje opremanje porodilišta, radne delove i aparate dok je GO Lazarevac novac izdvojila za dodatne radove“.

Dr. Milojević je kazao da je Dom zdravlja dobio rešenje o rušenju vešeraja sa radionicom, objekata koji se nalaze u neposrednoj blizini porodilišta – „10 miliona smo dobili od Grada Beograda za ove radove. Nova zgrada vešeraja nam je neophodna, jer sada imamo svoje porodilište“.

Direktor dr. Jovan Milojević je kazao da postoje najave za otvaranje porosilišta, ali kako se ne bi vodile polemike građani će zvanično biti obavešteni kako o otvaranju, tako i o puštanju porodilišta u rad, u čijem će se delu nalaziti i Dispanzer za žene, odnosno ginekologija.

Danijela V.

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović