NA FESTIVALU ZANATSKOG PIVA U SUBOTU (31.08) I VOĆNI PIVSKI NAPICI! ŽETONI ZA KONZUMACIJU I SVIRKE

27.08.2019.     Aktuelno

Prvi Festifal zanatskog piva u organizaciji GO Lazarevac, TO Lazarevac i CZK planiran je za subotu, 31 avgust. Da će Lazarevčani biti u prilici da probaju kvalitetno, izvorno pravo pivo od hmelj,a potvrdio je za KISS FM Nenad Bačanac, član Veća GO Lazarevac, navodeći da festival uz turistički ima i privredni smer, odnosno smer, da se neko od žitelja Lazarevca odluči za proizvodnju piva. 

Odmah nakon najave festivala, javilo nam se troje sugrađana sa željom da se bave “kućnim pivarstvom”, odnosno organizovanjem i formiranjem dva do tri pogona za proizvodnju piva  na teritoriji GO Lazarevac. Podsećam da ministarstvo poljoprivrede finansira opremanje pogona za proizvodnju alkoholnih pića, u ovom slučaju piva, sa 55 odsto” –kazao je Bačanac, što znači da bi budući proizvođač učestvovao sa 45 posto. Zainteresovanih ima, lokacije se traže, a po održavanju festivala biće i jasnija slika o samom procesu proizvodnje ali i broju onih koji ovom delatnošću žele da se bave.

“Pet proizvođača piva koji će se u subotu predstaviti Lazarevčanima, doneće najmanje dve vrste piva, lager I ipu. Lager je klasično a ipa specifična vrsta ovog čisto alkoholnog napitka koje se pravi od 6 do 7 vrsta hmelja” – naveo je Bačanac za KISS FM .

 Podsetimo, program koji  počinje od 17 časova na platou Rudarske česme svečano će otvoriti prvi čovek Lazarevca Bojan Sinđelić. Biće organizovana prodaja žetona, kojima će posetioci prvog pivskog festivala ići od pivare do pivare, te u zavisnosti od žetona konzumirati ovaj napitak. Za one koji nisu ljubitelji alkohola, proizvođači će ponuditi pivo od kajsije. Potom, do duboko u noć , uz muzički deo u kome će nastupiti DJ Vlada i bend Britke Sablje  posetioci ćeuživati u ovom napitku, a možda se na samom festivalu “rode” i poslovne ideje. Inače, u svetu je ekspanzija proizvodnje ove vrste piva, a u srbiji je jedna od najbrže rastućihprivrednih grana.

2019 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović