Najmlađi Lazarevčani ugostili najstarije sugrađane

18.10.2019.     Aktuelno

U okviru obeležavanja meseca starih koji traje do kraja oktobra, članovi Udruženja penzionera opštine Lazarevac su posetili mališane PU „Rakila Kotarov Vuka“ u depadansu „Bubamara“. Ovom prilikom, što je već dugogodišnja praksa, gosti su deci doneli poklone shodno njihovim mogućnostima. Potpredsednik Udruženja penzionera Miloš Janković kazao je da je ova poseta već tradicionalna i dodao:

“U ovoj ustanovi smo bili više puta i evo nas i danas, došli smo da mališanima donesemo malo poklona. Tu smo da poslušamo njihove recitacije i da se slikamo sa njima. Nastavljamo dalje sa našim aktivnostima te 24.oktobra imamo „Bazar zdravlja“ u Stepojevcu  i pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže.”

Koordinator za odnose sa javnošću PU „Rakila Kotarov Vuka“  Ana Stašević je kazala da je presrećna zbog izuzetne saradnje između PU i Udruženja penzionera.

“Napravili smo spoj generacija između najstarijh i najmlađih sugrađana. Mališanima je doniran didaktički materijal koji će im značiti u radu dok su za uzvrat najstariji dobili priredbu i poklon sliku od naše starije i najmlađe grupe u vidu njihovih šačica. Dečja radost i dečji osmeh je ono što je nama i najbitnije.”

VD direktor PU „Rakila Kotarov Vuka“, Sonja Živković zahvalila se najstarijima zbog današnje posete i dodala da se nada daljem nastavku saradnje koju su imali do sada.

U druženju sa mališanima učestvovao je i Aktiv žena ispred kojeg se prisutnima obratila predsednica aktiva žena Lazarevca Zagorka Uskoković koja je iskoristila priliku da najavi humanitarnu akciju koja će biti realizovana u saradnji sa Udruženjem penzionera 25.oktobra u restoranu “Čudesna šuma”. Tom prilikom će se prikupljati sredstva za lečenje  naše male sugrađanke Sare Matić.

Nakon ovoga penzioneri nastavljaju sa aktivnostima vezanim za njihov mesec. Očekuje se i poseta Državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede Srbije Darka Božića sa saradnicima. Tokom posete u okviru okruglog stola razgovarace se na temu “Dalji poslovi oko inicijative za izgradnju Doma za stara lica u Lazarevcu”.

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović