Nova priključna mašina u gazdinstvu Petrović iz Šopića

23.10.2019.     Aktuelno

Zahvaljujući podsticajima za nabavku nove mehanizacije i poljoprivredne priključne mašine koje je obezbedio Sekretarijat za privredu Grada Beograda u saradnji sa Kancelarijom za poljoprivredu opštine Lazarevac, deo sredstava je opredeljen poljoprivredniku Draganu Petroviću iz Šopica.

Petrović je uz minimalno učešće u dinarskoj protivvrednosti od 800 evra dobio traktorsku prikolicu vrednu 450 hiljada dinara. Član Veća opštine Lazarevac zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac sa saradnicima je posetio porodicu Petrović i tom prilikom rekao:

Član Veća opštine Lazarevac zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac

“Razlozi našeg dolaska su da proverimo da li je poljoprivrednik zadovoljan podsticajem i da najavimo veliku izložbu poljoprivredne mehanizacije. Pored poboljšanja proizvodnje i uslova rada razlog zašto smo se u podsticajima odlučili za priključnu mehanizaciju je bezbednost poljoprivrednog proizvođača.”

Petrović je jedan od sedamdeset poljoprivrednika kojima je odobren ovaj podsticaj u visini od 80% od ukupne tržišne cene poljoprivredne mašine.

Da će nova prikolica umnogome olakšati poljoprivredne radove na ovom gazdinstvu potvrdio je i domaćin Dragan Petrović.

Poljoprivrednik Dragan Petrović

Proizvođač sam pšenice, soje i kukuruza na imanju površine oko 15 hektara. Zahvalan sam opštini Lazarevac na pomoći koja će nam služiti za transport naše robe.”

Izložba poljoprivredne mehanizacije biće održana u ponedeljak 28.oktobra od 10h do 18h na platou ispred lazarevačke opštine.

Valentina Mijatović / Maria Popović

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović