Nove aktivnosti PU „Rakila Kotarov Vuka“

12.09.2019.     Aktuelno

Sa početkom nove školske godine, brojne su aktivnosti koje realizuje PU “Rakila Kotarov Vuka“ . Kao i svake godine , tako i ove učestvovaće na ovogodišnjem 31. Međunarodnom festivalu humora za decu koji se pod sloganom „Neka osmeh bude centar svemira“ u Lazarevcu održava od 16. do 19. Septembra.  „Vukini“ mališani učestvovaće na trećem karnevalu „Jesenje sokače“, 22. Beogradskoj rolerijadi dok će u objektu „Detinjstvo“ biti organizovana tradicionalna manifestacija „Klikerijada“.

1465 mališana raspoređenih u 76 grupa od 1. Septembra- „Vrata PU su i sada otvorena za sve roditelje koji žele da dođu i podnesu molbu, ukoliko ima upražnjenih mesta da njihovo dete uđe u ustanovu. Mi od maja do dana današnjeg pokušavamo svim roditeljima da izađemo u susret koliko je u našoj moći kako bi upisali svoje dete. To ćemo raditi i u narednom periodu. Oni roditelji koji žele odbijenicu, mogu je uzeti svake srede od 8 do 12 sati“.

Pored redovnih, brojne su nove aktivnosti u PU „Rakila Kotarov Vuka“ – „U saradnji sa plesnim studiom „RMP“ od ove godine imaćemo školicu plesa koju mogu pohađati i vaspitači. Škola fudbala „Kalimero“ druguje sa nama u ovoj školskoj godini, učićemo engleski jezik, recikliraćemo materijal već od 15. Septembra u saradnji sa JPKP „Lazarevac“. O svim aktivnostima, roditelji se mogu informisati kako na sajtu tako i na fb stranici vrtića. Uz fotografije tu se nalaze i sve aktivnosti mališana“- završila je Ana priču o obrazovnom delu.

Kada je reč o Međunardnom festivalu za decu, PU „Rakila Kotarov Vuka“ učestvovaće sa četiri grupe vrtićkog uzrasta na maskembalu –„Biće četiri grupne maske. Toliko nam je dozvolila organizacija festivala zbog velikog broja učesnika. Kroz sve dane festivala deca će se družiti sa piscima, uživati u kulturno – umetničom programu, i na kraju na maskembalu koji je i kruna festivala“.

Tradicionalna „Klikerijada“ je manifestacija koju  realizuje  PU „Rakila Kotarov Vuka“ – „U objektu „Detinjstvo“ organizovali smo prostor za igru klikera. Gost će biti mladi pesnik  Miloje Radović  koji će animirati decu i pričati sa njima kroz stihove dok se oni igraju klikerima. Cilj je da se deca vrate lepim igricama“.

Na ovoj manifestaciji učestvuju sve vrtićke i jedna grupa predškolaca. Potom sledi učešće na Beogradskoj rolerijadi, 28. Septembra.

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović