Nove investicije za dom zdravlja

21.08.2018.     Aktuelno

Državni sekretar Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Bojan Stević, zajedno sa rukovodstvom GO Lazarevac, obišao je radove na zameni kompletne stolarije u Domu zdravlja „Dr Đorđe Kovačević”.

Ovo je prva veoma značajna investicija od kada je ovaj objekat, pre 34 godine, stavljen u funkciju, rekao je Stević.

– U pitanju je zamena kompletne stolarije, a vrednost radova je oko 25 miliona dinara. Sredstva je obezbedila GO Lazarevac preko Ministarstva privrede i Investicione banke uz podršku Grada Beograda. Zamenom stolarije svakako će se dobiti na energetskoj efikasnosti i uštedi energije. Dom zdravlja je donacijom Grada Beograda dobio još jedno sanitetsko vozilo, četvrto po redu, a prethodna tri bila su donacija i Grada Beograda i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, rekao je Stević.

Direktor Doma zdravlja „Dr Đorđe Kovačević”, dr Jovan Milojević, kaže da je u poslednje četiri godine dosta uloženo u zdravstvo na teritoriji opštine Lazarevac, što je opovrglo sve one sumnje iz prethodnih desetak godina da će Lazarevac jednog dana biti napušteno mesto u kome ljudi neće imati nikakve uslove za život.

– Pored stolarije tu je svakako i izmeštanje porodilišta u novi objekat, čija je izgradnja pri kraju i mi smo obezbedili sredstva preko Grada Beograda za opremanje objekta, tako da nas sada čekaju javne nabavke vezane za opremanje vanbolničkog porodilišta. Moram naglasiti da će ono imati trostruki značaj. Naše pacijentkinje će se porađati u boljim uslovima, kompletan ženski dispanzer biće u tom objektu, kao i sva savetovališta, a sadašnje vanbolničko porodilište biće privedeno drugoj nameni, a to je zbrinjavanje najtežih pacijenata kojima će biti omogućena briga u najtežim stadijumima bolesti. Uz sve to moram naglasiti donaciju Grada Beograda, novo sanitetsko vozilo, vredno oko četiri miliona dinara, kao i defibrilator za reanimaciju pacijenata, naglašava Milojević.

Radove su obišli i predsednik GO Lazarevac, Bojan Sinđelić, članovi Veća, kao i predsednik Skupštine GO Lazarevac, Tomislav Rikanović. On je istakao zahvalnost Gradu Beogradu, Ministarstvu zdravlja i Evropskoj investicionoj banci, koji su pomogli da se posle dužeg niza godina jedna velika investicija od 25 miliona dinara uloži u lazarevački dom zdravlja.

– Mi ćemo i u narednom periodu kroz razne aktivnosti nastojati da zdravstvenu zaštitu u Lazarevcu podignemo na još viši nivo, a zahvalio bih se i direktoru doma zdravlja koji je u prethodnih nekoliko godina pokazao i dokazao kvalitet u poslu koji radi, počev od raznih preventivnih pregleda, pa do nekih drugih aktivnosti, koje su itekako povećale nivo zdravstvene zaštite na nivou naše opštine.

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović