NOV KAMION ZA ODVOZ SMEĆA STIGAO U JPKP „LAZAREVAC“

16.07.2019.     Aktuelno

JPKP “Lazarevac“ ambiciozno nastavlja da ostvaruje planove u cilju poboljšanja usluga na terenu. Kako bi unapredili Službu za iznošenje komunalnog otpada, lazarevačko komunalno je uz pomoć GO Lazarevac,  nabavilo  nov kamion za iznošenje smeća, zapremine 16 kubika, marke Ford. „Ovo je prva nabavka, od ukupno planirane tri, koje će biti realizovane do kraja godine”– rekao je direktor JPKP Lazarevac Ivan Milić, podsećajući da je poslednji manji kamion za iznošenje smeća, zapremine 7m3, kupljen 2016 – “Pre toga, ovako velike smećarke, odnosno velike kubikaže, nisu kupljene od 2010. Tada su kupljena tri , a 2008. godine  je kupljeno jedno vozilo zapremina 16 m3 i 13 m3, što je ukupno četiri vozila za ovako dug period”. Milić je kazao da će se ovom nabavkom vidno popraviti situacija kada je reč o odvoženju smeća ali i da će zaposlenima znatno biti olakšan rad, jer su do sada svoj posao obavljali u otežanim uslovima..

Direktor lazarevačkog komunalnog, ovom prilikom je najavio da će još jedna smećarka zapremine 16 kubika stići sredinom septembra, a treća, zapremine 11 kubika krajem oktobra.

Prvi čovek GO Lazarevac Bojan Sinđelić poručio je sugrađanima da će od puštanja smećarke u rad komunalna aktivnost biti na mnogo višem nivou – “Godinama unazad imali smo zastarelu mehanizaciju koja se često kvarila. Ovom nabavkom, ali i donacijom “smećarke” od strane  Grada Beograda koja je bila pre par meseci kao i nabavkom još dva kamiona koja će stići do kraja godine, Lazrevac više neće imati problema sa odvoženjem komunalnog otpada“.

Prvi čovek lazarevačke opštine je kazao da će u budućem periodu razmišljati o kupovini dodatne  mehanizacije koja je neophodna za rad komunalnih preduzeća. Sinđelić je ovom prilikom podsetio da je rukovodstvo opštine Lazarevac  početkom godine donelo odluku da pomogne stabilizaciju JPKP “Tada sam kazao da proces stabilizacije neće biti brz, da se ne može preko noći stati na noge. Gledamo da komunalno u budućnosti bude što bolje i što savremenije opremljeno, a sve u cilju adekvatnog pružanja usluga građanima”.

Zamenik predsednika GO Lazarevac Miloje Živanović, kazao je da su svi svesni  činjenice, da komunalna preduzeća u zemlji nisu u zavidnoj situaciji pa tako ni lazarevačko komunalno, te da je odatle potekla odluka opštinskog rukovodstva da se pomogne ovdašnjem komunalnom “ Naša saradnja sa JPKP je na zavidnom nivou, što je dobro kako bi se rešili svi problemi. Od donešenja odluke da pomognemo komunalnom, mnogo toga je urađeno. Isplaćene su sve  zaostale zarade zaposlenima zbog čega ranije nismo mogli da počnemo proces obnavljanja  mehanizacije. Sada smo krenulii u taj posao” – reči su Živanovića.

Registracija novog kamiona za odvoženje smeća  planirana je za 16.  jul, nakon čega će biti pušten u rad, a samim tim će i Lazarevac biti čistiji.

2019 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović