Održana 105. sednica opštinskog veća opštine Lajkovac

25.10.2019.     Aktuelno

Članovi Veća su na današnjoj sednici razmatrali 16 tačaka od kojih izdvajamo najvažnije: Izveštaj o radu Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština: Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina za 2018 godinu, Razmatranje izmene Troškovnika 38. Izložbe priplodnih krava i junica simentalske rase „Kolubara 2019“.

Zamenik predsednika opštine Lajkovac Nenad Džajević po završenoj sednici osvrnuo se na tačke koje su se ticale Razmatranja nacrta Odluke o upisu većeg broja dece u vaspitne grupe u PU „Leptirić“  u Lajkovcu u radnoj 2019/2020 godini kao i Razmatranje Godišnjeg plana rada PU „Leptirić“  Lajkovac za radnu 2019/2020.godinu.

“U odnosu na prošlu godinu ove godine imamo povećan upis dece u PU „Leptirić“ za 20% što nas svakako raduje jer smo prošle godine završili proširenje objekta vrtića. Trenutno najveći problem u PU jeste nedostatak vaspitača i pomoćnih radnika. Zahtevi za povećanje broja od 13 ljudi su podneseni prilikom puštanja u rad novog objekta još prošle godine. Opština je odvojila novac za njihove plate i dobila saglasnost od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Čeka se samo saglasnost od Ministarstva finansija i na kraju Vlade Republike Srbije“.

U saradnji sa Poljoprivrednom savetodavnom stručnom službom Valjevo u opštini Lajkovac uskoro počinje realizacija projekta kojim će se smanjiti kiselost zemljišta – kalcizacija, za koju je opština izdvojila milion i dvesta hiljada dinara, rekao je između ostalog zamenik predsednika opštine Lajkovac Nenad Džajević.

„Stručna služba će raditi analizu zemljišta svih zainteresovnih korisnika na području opštine Lajkovac. Na osnovu analize utvrdiće posebnu količinu kreča koju poljoprivrednici treba da bace na svoje parcele kako bi zemljište bilo što plodnije.“

Valentina Mladenović

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović