ODRŽANA MANIFESTACIJA MOJ ŠPAJZ

03.10.2019.     Aktuelno

Prodajni bazar domaćih proizvoda ’’Moj špajz’’ u organizaciji lazarevačkog centra za kulturu, ove godine doživeo je svoj malo jubilej. Već peti put za redom, zahvaljujući ovoj manifestaciji, plato ispred Rudarske česme ima izgled jednog pravog srpskog domaćinskog špajza sa svime što jedan takav mora da sadrži. Na oko 40 tezgi, pravi spektar jesenjih boja, ajvara, turšija, karfiola, krastavčića, vina, rakija, mesnih proizvoda, domaćih kolača, ali i činijica i posuda u se te ponude drže, a koje su dekupažom ukrasile vešte ruke korisnika lazarevačkog dnevnog boravka za decu ometenu u razvoju. ’’ Izlažemo svake godine. Deci u našoj ustanovi sredstva od prodaje služe za nabavku materijala i radionice’’ rekla je predstavnica centra, a ovga dana i prodavac na štandu, Dragana Petković.

Iz godine u godinu broj izlagača je sve veći pa se ove godine popeo na zavidnih četrdeset od kojih je dobar deo već izlagao više puta i uvek se rado vraćaju i kako za organizatore, tako i za lazarevčane kao mušterije imaju samo reči hvale.
Svoje zadovoljstvo izrazila je i član veća prigradske opštine Lazarevac, Gordana Stević:
’’Mi smo ponosni da se ovo dešava već petu godinu za redom i verujemo da će narednih godina ovaj bazar biti sve masovniji. Ovo je prava prilika za domaćice koje nisu stigle da ostave zimnicu da dođu i uzmu recepte ili gotove proizvode.’’
Da je ovo jedan od lepših lazarevačkih bazara, potvrdio je i broj posetilaca pri samom otvaranju, ali i direktorka umetničko kreativnog programa Centra za kulturu, Bojana Sajić:
’’Svi su zadovoljni organizacijom. Ove godine smo malo našminkali bazar pa imamo lepe, tipske tezge, tako da je ovaj ’’pijac’’ dobio novo svetlo. Zadovoljstvo izlagača, posetilaca i organizatora, daje jednu lepu sliku i znatno pozitivno utiče na prezentaciju našeg grada.’’

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović