OKTOBAR, MESEC STARIH, DO 5.NOVEMBRA UPIS UGLJA ZA 2019 godinu

30.10.2018.     Aktuelno

 

Povodom meseca starih lica oktobra, Lazarevačko udruženje penzionera je imalo brojne aktivnosti rekao je predsednik udrženja penzionera, Milan Đorđević“ Posetili smo predškolske ustanove, u Šopiću I Rudovcima , te smo im,  prema našim mogućnostima odneli potreban material. U toku je  podela paketa najsiromašnijim penzionerima. Obezbeđeno je 120 paketa nešto iz PIO fonda, nešto od ličnih sredstava” rekao je Đorđević osvrnuvši se I na organizovana druženja “ U  oktobru ih je bilo dva, jedno u Kruševici, drugo u Brajkovcu, a sredinom decembra organizujemo veliko druženje u “Starom mlinu”,  gde ćemo ugostiti i penzionere iz drugih opština” reči su Đorđevića.

Kao najbitniju informaciju u razgovoru za KISS Fm, predsednik lazarevačkih penzionera je rekao, da je to upis uglja za 2019 godinu, dodajući, da je upis u toku. „Upis je počeo je 22. Oktobra, a završava se 5. Novembra  tako da svi penzioneri koji su zainteresovani, treba da se jave kod predsednika  svojih MZ” naglašavajući da će gas vi oni koji ga budu i upisali, dobiti. Maksimalno se može upisati pet tona suvog I deset tona sirovog uglja. Cene, u koje su uračunati I troškovi prevoza, su kao I prošle godine”, reči su Đorđevića.

Novi predsednik lazarevačkih penzionera, istakao je da ovo udruženje broji oko tri hiljade članove I osvrnuo se na organizovana putovanja I besplatne preventivne preglede, te rekao” Tokom godine bilo nam je organizovano dosta putovanja od strane GO  Lazarevac. Nadamo se da će se ta praksa nastaviti I u narednoj godini. Takođe, u organizaciji DZ “Dr Đorđe Kovačević” imali smo dva preventivna pregleda u Županjci I Stepojevcu. Penzioneri  su zadovoljni jer im je svakako  lakše kad medicinske ekipe dođu u njihovo mesto” rekao je Đorđević ističući da se podjednako  posvećuje pažnja svim penzionerima koji žive u Lazarevcu a tako I onima koji žive u seoskim MZ. Đorđević je inače Predsednik je od maja ali neće  ništa menjati  u radu udruženja jer je i prethodno rukovodstvo dobro radilo.

 

Danijela Mladenovic/Maria Popoviç

2019 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović