Отворено игралиште за децу „Паркић Вртић“

22.10.2018.     Aktuelno

Дечије игралиште површине 285 метара квадратних које задовољава све аспекте безбедности најмлађих отворено је у Месној заједници 19. септембар у Лазаревцу. Игралиште је изграђено у складу са захтевом грађана и Савета ове месне заједнице, а средства за  изградњу обезбедила је Градска општина Лазаревац из Буџетског фонда за заштиту животне средине.

Ново игралиште које носи назив „Паркић Вртић“ обишли су државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе, Бојан Стевић и председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић са сарадницима.

Председник Синђелић казао је овом приликом да је изузетно задовољан квалитетом радова на игралишту али и најсавременијом опремом која је коришћена за изградњу игралишта , као и материјалом који је најбезбеднији за малишане који ће га користи. Председник ГО Лазаревац најавио је да ће до краја 2018. године по истом принципу  бити изграђено још три игралишта, а у наредној години оваква игралишта поред града добиће и неке сеоске месне заједнице.

Државни секретар Министарства ѕа државну управу и локалну самоуправу, Бојан Стевић, на отварању игралишта је казао: „Као грађанин Лазаревца изузетно сам задовољан квалитетом игралишта, које је урађено на светском нивоу, као прво такво у Лазаревцу. Од председника Синђелића  и његовог помоћника Максимовића, добио сам уверење да ће до краја године у Лазаревцу бити изграђено још три игралишта за децу приближно истог квалитета, а до краја наредне године додатних осам, од чега половина у сеоским месним заједницама, нека ће бити мања, нека већа, али је најбитније, да наши најмлађи, имају где да се безбедно играју и квалитетно проводе време“. Стевић је апеловао на суграђане да чувају игралиште , наводећи:“Све је предузето са наше стране у циљу очувања игралишта, постављен је и видео надзор који контролише ПС у Лазаревцу, остало је на суграђанима“, речи су Стевића.

„Ово игралиште  урађено је у складу са новом уредбом која почиње да се примењује од новембра, а према којој и постојећа игралишта, пре свега по питању безбедности, морају претрпети одређене промене у року од три године. Игралиште је градило предузеће Креативни центар Београд, а уграђена опрема плод  је и домаће идеје и производње.“, казао је Ђорђе Максимовић помоћник председника ГО Лазаревац задужен за област заштите животне средине.

2019 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović