POČELA REKONSTRUKCIJA NASELJA „DUŠAN PETROVIĆ ŠANE“ (Treća mesna)

29.08.2019.     Aktuelno

Na predlog GO Lazarevac, Grad Beograd izdvojio je sredstva za rekonstrukciju naselja Dušan Petrović Šane, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je obišao početak radova u pratnji državnog sekretara u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Bojana Stevića i prvog čoveka Lazarevca Bojana Sinđelića sa saradnicima.

Radovi koji će trajati 90 dana vrednosti su dvadeset dva miliona dinara. Delom je to sve obezbedio Grad Beograd, recimo nekih 13 miliona, ostatak je obezbedila GO Lazarevac.  Pored rekonstrukcije naselja,  radi se i jedno dečije igralište, jedno od dvanaest dečijih igrališta u okviru projekta lokalne vlasti, vrednosti oko 2 miliona dinararekao je Vesić dodajući da je ovo  klasičan primer kako opština i Grad mogu i moraju zajedno da rade  jer drugačije ne može. Tako rešavamo zajedno probleme, oni obezbede deo iz svog buđžeta, mi obezbedimo delom iz svog i građani dobiju ono što im treba.Sve što radimo radimo na predlog opština Lazarevac.

„U naselju koje je izgrađeno  sredinom osamdesetih godina prošlog veka do danas  maltene ništa nije urađeno i kako sve ima svoj vek, tako imaju i ulice , prilazi, dečija igrališta i naprosto došlo je vreme, a prošlo je preko trideset pet godina kako je infrastruktura ovog naselja počela da propada“ kazao je zamenik gradonačelnika Beograda, pokazavši tom prilikom  nacrt kako će naselje izgledati nakon rekonstrukcije. „Izgledaće kako izgledaju ulice u bilo kom naseljenom mestu u Evropi pa naravno i u Beogradu i Lazarevcu, sa mestima za parkiranje, zelenim površinama, uređenim prilazima i ulazima u zgrade, dečjim igralištima. Na ovaj naćin ćemo u ovom naselju i ljudima koji žive ovde  pokazati da vodimo računa o infrastrukturi, dobiće infrastrukturu kakvu zaslužuju, jer naša politika je da se svi delovi grada ravnomerno razvijaju“- završio je Vesić izlaganje na temu „Treće mesne“.

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević izrazio je veliko zadovoljstvo saradnjom  prigradske opštine sa svojom matičnom kućom odnosno sa jedinicom uprave i lokalne samouprave, Gradom Beogradom –„Kao što ste čuli gospodina Vesića, zaista dosta toga je urađeno u poslednje četiri, odnosno pet godina na teritoriji GO Lazarevac, ali to nije dovoljno, svakim danom se sve više radi. Čelni ljudi Go Lazarevac imaju maksimalnu podršku ne samo Grada Beograda već i svih državnih institucija, resorsnih ministarstava u okviru Vlade Republike Srbije“.

Stević je tokom obilaska radova na uređenju ulice između A i B niza u „Traćoj mesnoj“ poručio da će se  pored ove ulice raditi i poslednji niz, koji će  u potpunosti biti rekonstruisan sa svim prilazima, led rasvetom i zelenilom „Uz prateće sadržaje za najmlađe sugrađane, izgradićemo  novi centar za decu sa posebnim potrebama, koju finansira Vlada Republike Srbije, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.Tu ćemo za korisnike i zaposlene stvoriti mnogo bolje i kvalitetnije uslove za rad i celodnevni boravak korisnika. Nadam se da kada se budemo ovde našli za nepuna tri meseca da ćemo videti jednu zaista impozantnu ulicu kao što je ulica Kralja Petra Prvog u Lazarevcu, a posle toga prelazimo da radimo i središnje nizeve odnosno prilaze i prolaze između zgrada , još jendom velike pohvale i predsedniku i njegovim saradnicima“.

Dokaz da Lazarevac radi kao tim sa Vladom Republike Srbije i sa Gradom je prisustvo zamenika gradonačelnika Vesića i državnog sekretara Stevića, rekao je predsednik opštine Lazarevac Bojan sinđelić tokom početka radova u „Trećoj mesnoj“„Naime ja kao predsednik GO Lazarevac neizmerno sam srećan danas pre svega šo smo na početku ove godine obećali građanima  MZ „Dušan petrović Šane“ da ćemo početi radove. Kraj avgustaje a mi smo već počeli radove i do kraja ove godine , tj. imamo devedeset dana da završimo ovu ulicu. Nema sumnje da ćemo ispoštovati sve rokove. Ovo je bio dugogodišnji problem od izgradnje ovog naselja gde se ništa nije radilo i građani su zaista imali veliku želju da se ova saobraćajnica sredi. Pored toga kao što je rekao Bojan Stević mi ćemo odmah dalje nastaviti radove na kompletnoj infrastrukturi u ovoj MZ . Radili smo saobraćajnice u MZ „19. Septembar“, MZ „Dule Karaklajić“ tako da će  i ova saobraćajnica ako  i uslovi života u ovom delu naselja biti, da tako kažemo evropski“.

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović