Почео је 30. Јубиларни фестивал хумора за децу

17.09.2018.     Aktuelno

Јубиларни 30. Међународни фестивал хумора за децу под слоганом „Осмехом китимо дане!“ почео је данас и траје до 20. септембра у Лазаревцу.

Првог дана фестивала, у Центру за културу ,изведена је премијера представе за децу „Дамојед“, по тексту Наташе Илић и режији Александра Трмчића. Таакође,  у галеријама „Симонида“ и „Савременици“  отворене су две изложбе, „Дамојед у костимографској скици“ и „Костим и лутка у позоришним представама Пулс театра“, ауторке Соње Которчевић.

Ревијом дечјих драмских група започиње други дан фестивала, када ће се од 9 до 15 часова приказати неколико представа и прогласити најбоље: „Ана у земљи кишобрана“, „Звездано дете“, „Трампа или дан када сам трампио тату за две златне рибице“, „Бела корида“ и „Змај голубијег срца“. Између осталих догађаја, деца ће моћи да виде и радионицу Душана Рајшића, изложбу најбољих радова са конкурса и да чују о књизи „Стижу блесе, чувајте се“, аутора Дејана Алексића. Други дан фестивала, понат је и по томе, што је за малишане организован пријем код председника ГО Лазаревац. Бојан Синђелић, ће овом приликом одговарати на питања најмлађих, а потом ће, одабраном детету, по традицији, уручити кључ Града Лазаревца, којим ће најмлађи „владати“ до краја фестивала.

У среду писци посећују најмлађе у школама и у Центру за децу са посебним потребама, одржава се песничка радионица Душана Поп Ђурђева и наступа кловн Арса. Биће представљене књиге „Прича о Јангу“, аутора Уроша Петровића, „Колубарске јагљенице“, аутора Живорада Циглића Цигле и др.

Последњи дан фестивала, 20. септембар, резервисан је за доделе награда, избор најбољих маски и костима, а у 17:10 часова креће весела поворка Карађорђевом до позорнице испред ГО Лазаревац.

2019 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović