POLOŽENI VENCI NA SPOMEN OBELEŽJA STRADALIM LAZAREVČANIMA U RATOVIMA DEVEDESETIH

13.10.2019.     Aktuelno

Predstavnici prigradske opštine Lazarevac i Udruženja ratnih vojnih invalida položili su vence na spomen obeležja palim borcima u ratovima devedesetih godina, na dan kada je poginuo prvi borac sa područja opštine Lazarevac Goran Kuzmanović. Prisutnima se obratio zamenik predsednika prigradske opštine Lazarevac Miloje Živanović:

“Okupili smo se na ovom svetom mestu da odamo počast ovim mladim, hrabrim ljudima koji su u tim teškim vremenima devedesetih godina shvatili suštinu problema i otišli da brane naš narod širom zemlje. Nažalost, dali su svoje mlade živote i samim tim ostavili svoje porodice bez egzistencije. Mi se trudimo da pomognemo porodicama da ne osete taj gubitak u meri u kojoj bi možda osetili ”, i dodao da će prigradska opština Lazarevac značajno rekonstruisati spomenik.

Prisutnima se obratio i predsednik Udruženja ratnih i vojnih invalida Lazarevca Vladan Milosavljevic rečima:

“Ovom prilikom bih se zahvalio porodicama, suprugama i majkama koje su došle da zajedno odamo počast našim vitezovima koji su dali najviše što bi neko mogao dati za svoju državu i narod. Nije mrtav onaj koji je dao život za svoju otadžbinu, mrtav je onaj koji je zaboravljen. Naši stradali borci nisu zaboravljeni”.

Na spomen obeležju uklesana su imena 13 mladića koji su dali svoje živote u odbranu naše zemlje.

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović