PREMIJERA PREDSTAVE „STRAHINJA“ PULS TEATRA

10.10.2019.     Aktuelno

Pozorišna predstava „Strahinja“ koja je namenjena deci i mladima u izvođenju Puls Teatra, biće premijerno odigrana u lazarevačkom Centru za kulturu. Rađena je prema tekstu Željka Habača, a po motivima romana  „Ovo je najstrašniji dan u mom životu“ Jasminke Petrović.

Predstava je rađena u koprodukciji  Puls Teatra, producentske kuće „Gambo“  iz Beograda i „Inovadora“  iz Stokholma, a u režiji Šari Sabel Stranmark i podržana je od strane Sekretarijata za kulturu Beograd.

„Pročitala sam Jasminkinu knjigu koja je u meni probudila razne emocije, smejala sam se i plakala za vreme čitanja. Shvatila sam da je u pitanju neverovatan svet osećanja i razmišljanja jedne mlade osobe. Bilo je veoma inspirativno  razmišljati kako napraviti predstavu od toga“, uzbuđeno je prokomentarisala rediteljka koja je proteklih nekoliko meseci provela u Lazarevcu, sarađujući sa prema njenim rečima, sjajnim i talentovanim glumcima.

Do ove saradnje je došlo tako što je Šari već radila sa srpskim producentima na različitim projektima između Švedske i Srbije.

Kroz dramu „Strahinja“ možemo ispratiti misli jednog četrnaestogodišnjeg srpskog dečaka, varijajući između ljutnje, tuge, razočarenja i sreće. Zbunjenog dečaka Strahinju glumi Dimitrije Stajić.

„Moj prvi utisak je bio da jedna žena koja je autor romana tako pogodi razmišljanje dečaka. Nije mi bilo teško da se uživim u ovu ulogu jer sam se osvrnuo na svoje detinjstvo i taj period odrastanja. Situacije u kojima se Strahinja nalazi ga jednostavno teraju da se bori sa svojim strahovima na načine koji su njemu dostupni“.

Jelena Cvijetić koja se našla u ulozi Strahinjine mame, naglašava da ovaj komad nije namenjen isključivo mladima.

“Preporučila bih svim roditeljima da pogledaju ovu predstavu, jer ona između ostalog govori o tome šta zapravo izaziva problem. Jako je zanimljiva za mlade roditelje, ali i one starije. Ovo je stvarno realna slika priče iz njihovih glava u tom periodu“.

Nakon premijere koja je zakazana za petak  11.10. od 19.00h, lazarevačka pozorišna publika ovu predstavu moći će da gleda na redovnom repertoaru Puls Teatra. Ulaznice se mogu kupiti na biletarnicama Centra za kulturu po ceni od 200.00 dinara.

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović