PRIJEM U OPŠTINI ZA ORGANIZATORE I GOSTE FESTIVALA

17.09.2019.     Aktuelno

Tradicionalni prijem za organizatore, pesnike, pisce i sve goste 31. Međunarodnog festivala humora za decu, koji se ove godine održava pod sloganom „Neka osmeh bude svemir“ priredio je danas zamenik predsednika GO Lazarevac Miloje Živanović.

Upućujući pozdravnu reč ispred GO Lazarevac, Živanović je kazao da Lazarevac nije samo grad „rudara“  već grad „dečjeg smeha“.

„Učinićemo sve da ovaj festival ove godine bude odličan a iduće godine još bolji. Nadam se da ćemo u podne predati ključeve grada  u sigurne ruke kako bi u Lazarevcu bilo više smeha, kako bi deci pustili mašti na volju, kako bi Lazarevac naredna tri dana bio grad smeha i veselja“

Direktorka biblioteke „Dimitrije Tucović“ Jasmina Ivanković zahvalila se na podršci te podsetila da festival živi već 31 godinu –„To je zavidan staž. Od nas se očekuje da budemo ozbiljni organizatori. Mi smo daliu sve od sebe da festival našoj dece ponudi najbolje od kulturne ponude u našoj zemlji. Za maskembal trenutno imamo prijavljenih 200 mališana. Štose biblioteke tiče mi ćemo se truditi ad budemo sve bolji. Uz podršku GO Lazaraevac, podrška nam je stigla od Sekretarijata, a ove godine i od Ministarstva kulture“.

Direktorka festivala Radmila Bulatović pozdravivši učesnika podsetila je na brojne učesnike festivala koji su danas postali eminetni i poznati pisci, glumci, doktori –  „Festival je od prvih koraka afirmisao poznatu decu – “Ja sam juče bila pred prepunom salom prvaka. Moja poruka njima je bila – Smejte se i učite da imate znanje u glavi jer sa  osmehom i tim znanjem vi ste stigli onamo gde su stigli mnogi ljudi iz Lazarevca koji sukrenuli sa  festivala.Smeha, smeha deci“.

U organizaciji Festivala humora za decu, učešće su uzeli GO Lazarevac, Centar za kulturu Lazarevac, Prvo prigradsko pozorište „Puls tetatar“, Turistička organizacija i biblioteka „Dimitrije Tucović“

Tokom četiri dana festivala mališani će moći da odgledaju brojne predstave, crtane filmove, da posete razne izložbe i promocije knjiga, ali i da učestvuju u radionicama i takmiče se za najbolji kostim na maskenbalu.

Treći dan je rezervisan za dodelu nagrade Srebrno Gašino pero, a tokom celog dana pisci i glumci posetiće osnovne škole na teritoriji opštine Lazarevac.

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović