Projekat „MINI MINI“

19.09.2018.     Aktuelno

U organizaciji Sportskog saveza Beograda, a uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, ove školske godine je pokrenut projekat  “MINI-MINI SPORT”. Program je organizovan kao uvod i priprema za školska takmičenja koja će se održati ove sezone, a učestvuju učenici prvog i drugog razreda. Jedan čas “MINI MINI SPORTA” održan je u Osnovnoj školi “Vojislav Voka Savić” u Lazarevcu. “Oko projekta su nam pomogli naši prijatelji sa Fakulteta za sport u Beogradu i proširićemo ga da sledeće godine bude baš pravi čas fizičkog.“ – rekao je Goran Ivković iz Sportskog saveza Beograda.

-“Maksimalna saradnja Gradske opštine Lazarevac sa Sportskim savezom Beograda i Gradskim sekretarijatom za sport donela je na ove prostore još jedan” pilot” projekat kada je u pitanju razvoj školskog sporta.”- rekao je Nenad Bačanac, član Opštinskog veća GO Lazarevac, navodeći, da je opštinskim ulaganjem u sport I škole, školski sport dobio krila, te u odnosu na ranije, prethodne godine donele su učešća učenika na brojnim sportskim takmičenjima, a samim tim i  više nego uspešne rezultate, čemu će GO Lazarevac težiti i u buduće.

-“Da je ovaj javni čas pokazao da učitelji odlično rade sa decom na času fizičkog vaspitanja, govore i njihovi rezultati tokom ovog programa.”Rekao je Zoran Protić, direktor OŠ Vojislav Voka Savić.

Cilj projekta je da podstakne sistemsko vežbanje, stvori naviku za učešće u sportu, poveća fizičku aktivnost kod dece u cilju prevencije lošeg držanja i hipokinezije kod dece mlađeg školskog uzrasta, kao i socijalizacije dece na početku školavanja. U ovaj projekat biće uključeno više od 500 osnovnih škola sa teritorije Grada Beograda, a sprovodi se u 17 opština.

Takmičenje obuhvata poligon elemenata sportova koji su deo školskih sportskih takmičenja. Ideja organizatora je da se svako dete, kao potencijalni učesnik školskih sportskih takmičenja upozna sa osnovnim elementima sportova, pa da se zatim usmeri ka sportu koji mu najviše odgovara, shodno njegovim  psihofizičkim sposobnostima. Po završetku poligona mališane OŠ “Vojislav Voka Savić” su sačekale i nagrade za postignut uspeh u vidu diploma i slatkiša.

 

Danijela M. i Tamara C.

2019 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović