REKONSTRUKCIJA ŠAHTE KAKO BI SE SPREČILE POPLAVE I REVITALIZACIJE BUNARA ZA BOLJE VODOSNABDEVANJE PRIMAT U TRENUTNOM RADU VODOVODA JPKP LAZAREVAC

24.07.2019.     Aktuelno

Rekonstrukcija šahte fekalne kanalizacije u ulici Branka Radičevića uslovila je višečasovni  prekid u vodosnabdevanju. Da je to bilo neophodno uraditi, kako bi se došlo do cevi objasnio  je za KISS FM Aleksandar Arsenović, upravnik RJ Vodovod JPKP Lazarevac, navodeći da je ovo višegodišnji problem –

“Sliv fekalne kanalizacije ide na tu šahtu. Veći priliv atmosferskih voda, kiše, dovodi do toga da jedan broj domaćinstavaa ovom potezu biva poplavljen. Ovu rekonstrukciju radimo kako se to više ne bi dešavalo, a ne iz hira. To je problem koji datira jedno desetak godina unazad, i jednom smo ga morali rešiti. A da bi ga rešili, morali smo da zatvorimo vodu kako bi došli do cevi.”

Arsenović se osvrnuo i na revitalizaciju bunara na izvorištu “Peštan”, najavljujući puštanje još jednog bunara u rad – “Moji sugrađani primećuju da se voda ne zatvara svako veče. Mi smo,  da podsetim, pre nekog vremena u rad pustili   bunar B – 2,  koji nije radio nekoliko godina. Osposobili smo ga, i on ima dobar kapicitet. U proizvodnji vode se pokazao sasvim dobro, što smo mi i očekivali. Bunar B – 12  koji se sada radi a koji će biti pušten sutra, nije radio pet – šest godina. Firma za bušenje bunara je uradila novi filter, pa je faktički  ovaj bunar, kao neki novi bunar”.

Ovo što se sada radi je jako dobra stvar. Sve ovo uz normalno korišćenje vode trebalo bi da dovede do što manjih rekstrikcija”. Šta znači “normalno korišćenje vode” objasnio je Arsenović – “Znači za osnovne potrebe, za higijenu, dok bi  zalivanje i hlađenje betona moglo da se preskoči makar dok su temperature oko 35 stepeni. Kada temperature spadnu ispod 30 stepeni, smanjuje se potrošnja i sve je mnogo lakše“.

“Molim i apelujem da se normalno troši voda, zbog svih nas. Zajedno, mi iz JPKP i sugrađani ako se malo “pomučimo”, mislim da ćemo imati manje restrikcija” – završava upravnik vodovoda Aleksandar Arsenović izjavu za KISS FM.

2019 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović