Rođena prva beba u novom porodilištu

11.10.2019.     Aktuelno

U novom porodilištu u Lazarevcu, rođena je prva beba. Jovana Lazić, kojoj je ovo treći porođaj a prvi put u Lazarevcu, devojčicu je donela na svet  11. oktobra, 55 minuta nakon ponoći.

Mamu i bebu koje borave u dvokrevetnoj sobi lazarevačkog porodilišta, danas su posetili  državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević, predsednik opštine Bojan Sinđelić , njegov zamenik  Miloje Živanović sa saradnicima.

Nakon dva porođaja u Beogradu, mama Jovana prenela je javnosti utiske o porođaju  -“Uredno je. Čisto je. Porodilište ima sve što je potrebno za normalan porođaj prirodnim putem. Ja sam sinoć došla u pola 12, porodila sam se u 00.55. Ovo mi je treća beba, sve je proteklo dobro. Preporučila bih ženama koje imaju normalnu trudnoću da se porode ovde. Već u ponedeljak ako sve bude u redu, beba i ja idemo kući”.

Jovana Lazić trenutno je nezaposlena i majka je troje dece, a kod kuće je sa nestrpljenjem očekuju sin Pavle (4) i ćerka Jelisaveta (2) sa suprugom.Mama, čija će devojčica ostati upisana u anale novog objekta porodilišta u Lazarevcu.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić čestitao je porodici Lazić na prinovi ističući da mala Marija piše prve strane novije istorije porodilišta u Lazarevcu zajedno sa lekarima, sestrama i babicama koji su obavili porođaj -“Ovo je jedna lepa devojčica Marija. Svi mi im želimo mnogo sreće i uspeha u životu. Treba čestitati osoblju porodilišta na čelu sa Dr Milojevićem jer su uradili najvažniju stvar od izgradnje porodilišta. Uradili su prvi porođaj koji će ući u istoriju. Sigurni smo da će se ovde rađati mnogo dece”.

Predsednik Sinđelić ovom prilikom se zahvalio svima koji su učestvovali u izgradnji porodilišta kao i  Javnim preduzećima Lazarevca koja su osim učešća u izgradnji danas uputila i poklone porodici Lazić.

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave  Vlade Srbije Bojan Stević, čestitao je porodici Lazić na prinovi o kojoj će se vekovima govoriti jer je ispisala stranice nove istorije Lazarevca –“Mislim da je ovo veliki dan za građane Lazarevca. Čestitamo ekipi koja je obavila prvi porođaj u novom objektu porodilišta. Tek ćemo u narednom period biti svesni značaja ovog objekta ne samo za građane Lazarevca već i iz okolnih mesta.  Pacijentkinje, trudnice, porodilje imaju sada adekvatne uslove”.

Stević je ovom prilikom kazao da će se staro porodilište koristiti za lečenje drugih bolesti te se zahvalio svima koji su uputili znak pažnje maloj mariji Lazić I njenoj mami

Direktor Doma zdravlja u Lazarevcu Dr Jovan Milojević  kazao je da je 11. oktobar značajan datum u istoriji razvoja zdravstva u Lazarevcu uopšte opštine Lazarevac –“Rođena je devojčica teška 3220 grama, duga 53 cm. Tridesettrogodišnjoj mami je ovo treći porođaj. Nakon dva u Beogradu rešila je da treći bude u Lazarevcu. Prezadovoljna je. Porođaj je protekao uredno. Beba i mama su dobro. Ovo danas je simbol života”.

Milojević je kazao da je rađanje prve bebe u novom objektu porodilišta u Lazarevcu, kruna svega onoga što je u prethodnom periodu urađeno na ovom objektu koji će doprineti broju porođaja u samom Lazarevcu.

Porodici  i timu lekara čestitku je uputio gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

„Posebno mi je drago što je reč o trećem detetu u toj porodici i primeri poput porodice Lazić su veliki podstrek za Grad da nastavimo da se trudimo, jer bez potomstva nema budućnosti“, rekao je Radojičić.

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović