Sparing mečevi Boks kluba „Greatest“ imaju i humanitarnu notu

22.10.2019.     Aktuelno

Prvobitno zamišljen kao humanitarni sparing mečevi za Maksu, Bokserski klub “Greatest” realizovao je 19.oktobra javni trening. Novac od ulaznica biće doniran porodici preminulog Slobodana Maksimovića Makse. Ovo je jedan vid pomoći porodici Maksimović u situaciji koja ih je zadesila. Bokseri iz Šida, Aranđelovca ,Beograda i Lazarevca odazvali su se pozivu Bokserskog kluba “Greatest” kako bi sparingovali i time pomogli onima kojima je pomoć potrebna. U ovom slučaju to je bio Slobodan Maksimović kazao je Nemanja Stolić:

 „Sve ovo je trebalo da ima jedan karakter humanitarnog događaja za našeg sugrađanina Slobodana Maksimovića koji je nažalost izgubio svoju borbu, ali sav prihod koji budemo skupili otići će u ruke njegove porodice. Mogu da kažem da sam prezadovoljan odzivom takmičara iz drugih gradova i klubova. Znamo da se ujedinimo kada je to najpotrebnije”, rekao je Stolić.

Boks kao plemenita veština koja pozitivno utiče na psihofizički razvoj mladih ali i onih koji se bave ovim sportom uzima učešće u brojnim humanitarnim akcijama.

Stolić je ovom prilikom istakao da je neophodno povezati se sa ljudima kojima je pomoć najpotrebnija.

„Želeli smo na neki način, kao i do sada da učestvujemo i da se odazovemo humanitarnim i društveno korisnim akcijama u našem gradu. Mi događaje svakako održavamo. Nama je važno da se povežemo sa onima koji znaju kome je pomoć potrebna. Želimo da pokrenemo svest i drugim klubovima i ostalim sportistima da daju doprinos na svoj način. Moje udruženje „Ja se bavim sportom, a ti?“ pravi i pravilo je akcije i događaje ovog tipa. Cilj je da povežemo naše profesionalno i ono što je korisno ljudima u gradu. ”

Ova priča, nadamo se, da će kao mnoge do sada inspirisati roditelje da svoje dete uključe u sport koji osim vežbe tela podrazumeva i vežbe razmišljanja. S tim u vezi podsećamo da Bokserski klub “Greatest” vrši upis novih članova za dečake i devojčice od 7 do 18 godina. Treninzi će biti realizovani radnim danima od 9h i 18h. Bokserski klub se nalazi u ulici Milovana Lazarevića 65b.

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović