STOMAČNE TEGOBE KOD DECE UZ PORAST BROJA PACIJENATA KARAKTERIŠU ZDRAVTSVENO STANJE LAZAREVČANA U OKTOBRU

09.10.2019.     Aktuelno

Nepovoljne vremenske prilike sa naglim temperaturnim oscilacijama utiču kako na zdrave tako i bolesne ljude. Da u Lazarevcu nema oboljenja sličnih gripu ali da ima stomačnog virusa, potvrdio je za KISS FM Dr Jovan Milojević, direktor DZ „Dr. Đorđe Kovačević“ –„Povećao se broj ljudi sa stomačnim tegobama. Ambrozija je pri kraju ali se još javljaju sugrađani sa problemima kijavice, kašlja, prehlade, zapaljenskih stanja gornjih disajnih puteva. Oboljenja slična gripu još nema.“

Dr. Milojević je istagao da se sa problemom stomačnih tegoba najviše javljaju deca predškolskog i školskog uzrasta –„Nagle temperaturne promene ne gode nikome. Ni deci ni odraslima. Pogotovo utiči na hronične, kardiovaskularne i plućne bolesnike“.

Uz preporuku pridržavanja saveta lekara te javljanja istom u slučaju pogoršanja stanja, dr. Milojević je naveo da je obavezno voditi račina o oblačenju –„Mladi se ne obuku lepo te samim tim lako zarade stomačni virus“.

Dr. Milojević se osvrnio i na velike oscilacije između dnevnih i noćnih temperatura, navodeći da one najviše pogađaju asmatičare –„Broj pacijenata je u porastu“ – konstantuje Milojević.

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović