U LAZAREVCU ODRŽANA DEVETA SEDNICA SKUPŠTINE PD EKO TAMNAVA

09.08.2019.     Aktuelno

Deveta sednica Skupštine PD “Eko – Tamnava” Ub, sa pet tačaka dnevnog reda odžana je u Lazarevcu. Sednicu je  obeležio Izveštaj o dobijanju građevinske dozvole od strane opštine Ub kao i priprema za naredne dve. Kompletiranjem dokumentacije za regionalnu sanitarnu deponiju u Kaleniću, na oko 70 hektara devastiranog zemljišta na kopovima “Kolubare”, nakon šest godina rada na projektnoj dokumentaciji, stvaraju se konačno uslovi za početak izgradnje i finansiranje, jednog od najvažnijih projekata Ministarstva za zaštitu životne sredine, ne samo u Zapadnoj Srbiji, već i u državi.

Da je građevinska dozvola za izgradnju neophodne pristupne saobraćajnice budućoj deponiji , koja je u nadležnosti opštine Ub, dobijena, potvrdio je na današnjoj devetoj sednici Skupštine PD “Eko – Tamnava” njen predsednik Đorđe Maksimović – “Za kompletiranje, potrebne su nam tri dozvole. Prvu od opštine UB smo dobili,  jer se telo deponije kao i pristupna saobraćajnica nalaze na njoj. Drugi korak je dobijanje posebne građevinske dozvole  koju bi trebalo da ishodimo od Ministarstva do kraja avgusta, a poslednja, koja se odnosi na samo telo projekta, očekuje se do kraja godine. Ono što je značajno je da sa prvim i drugim zahtevom odlazimo kod Ministarstva zaštite životne sredine od 560 miliona, nakon čega bi raspisali javnu nabavku kako bi početkom iduće godine mogli da uđemo u izvođenje radova na pristupnoj saobraćajnici i  na pripremnim radovima na telu deponije”.

Sednici su prisustvovali dva predstavnika Ministarstva za zaštitu životne sredine, državni sekretar sapomoćnikom kao I  direktor PD  “EKO TAMNAVA” Zoran Petrović koji je rekao da je projekat kompleksan, vrlo slopžen i da zahteva određeno vreme kako bi se stavio u funkciju i  kako  bi  svi komunalni problemi bili  rešili.

2019 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović