U Novom Medoševcu uveliko traju radovi na izgradnji škole

14.11.2018.     Aktuelno

Intenzivno se izvode radovi na izgradnji OŠ”Diša Djurđević” u Novom Medoševcu i to prema ugovoru koji je potpisan između JP EPS i “Kolubare Građevinar”. Ugovor čiji je investitor EPS je vredan 128 miliona 860 hiljada dinara. Nakon radova  koje je uradilo JP EPS, u njih je, početkom novembra, ušla “Kolubara Građevinar”, kako bi završili prostor,  čija je bruto površina 1960 m2, a neto površina 1700m2. Pripremni radovi se izvode u dva dela, a prvi deo je vezan za izlivanje kose ploče.

Direktorka škole, Mirjana Joksimović, u razgovoru za KISS FM i portal KISS FMa nije krila radost zbog projekta koji je u toku i koji će, kada bude završen,  Novom Medoševcu dati novi izgled ali i bolje uslove za život na svakom polju.

“Škola će, kada bude završena, imati dvanest učionica, vrtić,  kancelarijski  prostor, biblioteku, svečanu salu, kuhinju i sve prateće prostorije. Nakon završetka  školskog objekta, počeće i izgradnja fiskulturne sale.Za nas to znači novi početak, imaćemo školu površine od oko dve hiljade kvadrata, naselje je novo, ljudi se doseljavaju, a u planu je i izgradnja nove infrastrukture, prilaznih puteva, tako da očekujemo i veći broj učenika već od narednog septembra kada uđemo u nove prostorije“ rekla je Joksimovićeva.

Kao izdvojeno odeljenje, OŠ “Diša Đurđević” bila je četvorogodišnja , a sada je osmogodišnja sa jednom predškolskom grupom. Ovu obrazovnu ustanovu će uz učenike Novog Medoševca i Vreoca, pohađati i predškolci rekla je Joksimovićeva

„Biće to  jedna zaista moderna škola koja će ispuniti sve zahteve za savremenim obrazovanjem. Nadam se da će se broj učenika povećati, a samim tim i potreba za nastavnim kadrom, pa ćemo na taj način nekome obezbediti posao, a time i egzistenciju“ dodala je Joksimovićeva.

Škola je sačinjena od 2 dela, odnosnokaskade koju nose  63 stuba a spaja je kosa ploča. .Učenički deo sa predškolskom ustanovom je prvi deo škole i nalazi se na 13,5 metara visine , dok je administrativni deo na 10,05 metara od tla. Iako je objekat specifičan, on je kvalitetan i pre svega siguran za sve one koji će ga pohađati. Do kraja zimske sezone očekuje se izgradnja, a kraj  grubih građevinskih radova, planiran je za jesen 2019 godine

 

Danijela Mladenović/Maria Popović

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović