Укупно 35 тона минералног ђубрива за 100 лазаревачких пољопривредника

06.12.2018.     Aktuelno

Бесповратна и бесплатна расподела минералног ђубрива за потребе воћара, односно 100 пољопривредника са територије наше општине извршена је у поседу „Колубара Услуга“ на Ибарској магистрали. Том приликом подељено је укупно 35 тона минералног ђубрива.

У низу пројеката подршке и помоћи пољопривредницима са територије наше општине прерасподела минералног ђубрива за потребе воћара представља последњи пројекат који ове године реализује Градска општина Лазаревац. Овај пројекат је спроведен уз велику помоћ Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Владе Републике Србије.

Председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић се захвалио ресорном министарству зато што је препознало Лазаревац као општину у коју вреди улагати, и том приликом најавио подршку развоју пољопривреде и у наредној години.

Расподела минералног ђубрива извршена је према ранг листи кандидата коју је формирала Комисија, а према редоследу пристизања захтева до расположивих количина ђубрива. Физичко лице – носилац пољопривредног газдинства је дужно да преузето минерално ђубриво искористи искључиво за радове у пољопривреди на површинама пријављеним под воћним засадима.

Влада Републике Србије дала је сагласност да Републичка дирекција за робне резерве бесповратно испоручи 3.436.850 килограма минералног ђубрива типа КАН са 27% садржајем азота пољопривредницима који ове године имају пријављене површине под воћем. ГО Лазаревац је једна од 27 општина у Србији чији су воћари добили ђубриво.

 

Извор: Градска општина Лазаревац

2019 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović