Uskoro počinje besplatna „Olimpijska škola boksa“

03.10.2018.     Sport

Bokserski savez Srbije (BSS) saopštio je da uskoro kreće besplatna „Olimpijska škola boksa“ u 72 grada Srbije. Cilj škole je iznedriti šampiona koji će zemlji doneti olimpijsku medalju.

Kako se navodi, tokom proteklog vikenda 72 trenera iz isto toliko klubova širom zemlje prošlo je obuku, u organizaciji Bokserskog saveza Srbije, na kojoj im je prezentovano na koji način treba da rade sa budućim polaznicima, gde je akcenat stavljen na pedagoški rad, vaspitanje, potom na osnovne tehnike boksa.

Jedan od gradova u kojima će raditi ova škola je i Lazarevac.  Domaćin Olimpijske škole boxa je “Boks klub Grejtest”  Lazarevac, koji će s tim u vezi uskoro krenuti u akciju pod sloganom “Možeš i ti”, u kojoj će promovisati klub i sport, takođe pokazati da boks nije nasilan i da se ne koristi van treninga i takmičenja.

Priave su svakoga dana U Boks  klubu Grejtest koji se nalazi u Trećoj mesnoj od 9:00 do 17:00 časova, a sve informacije, mogu se dobiti  putem telefona  069/ 57-45-137.

 

Zbog činjenice da u boksu nije dozvoljeno protivnika udariti dok je na podu, te da postoje stroga pravila u koji deo tela i na koji način se sme udariti protivnik,boks se često naziva i “plemenitom veštinom”.

2019 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović