UZ MODERNIZACIJU DEČJEG IGRALIŠTA “BRODIĆ” DO KRAJA GODINE U PLANU POSTAVLJANJE PREOSTALIH OD UKUPNO 12 PLANIRANIH KAO I POCETAK GRADNJE TRI NOVA VRTIĆA

09.08.2019.     Aktuelno

SLEDI POSTAVLJANJE JOŠ 16 PARKIĆA

Dečje igralište koje se nalazi iza stadiona FK “Kolubara”, renovirano je i prošireno. Na njemu je uz postojeći, postavljen dodatni mobilijar. Inače, ovo igralište ima bezbednu podlogu ali i video nadzor. Od danas, ovo igralište nosi naziv “Brodić”, a prvi su se u njemu igrali mališani PU “Rakila Kotarov Vuka”.

Igralište su obišli predstavnici lokalne samouprave i državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević . On je tom prilikom rekao da je dečja graja i smeh veća od bilo koje pohvale za urađeno – “GO lazarevac uz podršku Grada Beograda, Vlade Srbije, inostranih fondova, Javnih preduzeća, uspela je da obezbedi znatna sredstva za izgradnju 12 igrališta za najmleđe sugrađane. Jedan deo je urađen, a do kraja godine će biti postavljena ostala igrališta. Nakon toga još 16 parkića krasiće kako gradske, tako i prigradske ali seoske mesne zajednice. GO Lazarevac, na čelu sa predsednikom Bojanom Sinđelićem, predsednikom Skupštine Tomislavom Rikanovićem, pokazala je da od Lazarevca može da napravi bolje i uređenije mesto za život”.

Stević je kazao da nas u narednom periodu čeka još prijatnih iznenađenja za najmlađe ali i najstarije sugrađane, najavljujući skorašnju  izgradnju 3 nova vrtića u Lazarevcu.

Kako bi  sprečili vandalska ponašanja pojedinaca koji uništavaju mesta odakle izlaze najlepši dečji osmesi, Đorđe Maksimović, pomoćnik predsednika zadužen za životnu sredinu, kazao je da je na ovom  ali i svim ostalim dečjim igralištima, postavljen video nadzor –“Igrališta su osvetljena, video nadzor je direktno povezan sa MUP-om , tako da verujemo da više neće biti neprijatnih situacija”.

Maksimović je naveo da će u naredna tri -* četiri dana igralište biti otvoreno u Velikim Crljenima, potom se vraćaju u Topolnjak. Slede Stepojevac, Dudovica, Rudovci…

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović