VANBOLNIČKO PORODILIŠTE U PONEDELJAK OTVORILO VRATA ZA SVE PACIJENTKINJE!!

08.10.2019.     Aktuelno

Lazarevačko vanbolničko porodilište od juče (ponedeljak 7.10)  je zvanično počelo sa radom za pacijentkinje, odnosno trudnice, rekao je za KISS FM, Dr Jovan Milojević, direktor lazarevačkog Doma zdravlja –“Istakli smo zvanično obaveštenje  da se pregledi i porođaji obavljaju u novoj zgradi. Radi se u celoj smeni i svi očekujemo prvi porođaj. Kada do njega dođe obavestićemo medije da to ispratite a prva porođajna mama i  beba tom prilikom dobiće prigodan poklon”.

Dr Milojević je ovom prilikom podsetio da se u prizemlju objekta nalazi Dispanzer za žene gde se obavljaju svi neophodni pregledi: ultrazvuk, kolposkopija, preventivni pregledi, dok se vanbolničko porodilište nalazi na spratu novog objekta

Uz potvrdu da ima trudnica u oktobarskom terminu, doktor Milojević je kazao da je pitanje dana ako ne i sata kada će se prva mama poroditi te podseti da se pregledi obavljaju isključivo u novoj zgradi.

Vanbolničko porodilište radi 24 sata dok je Dispanzer za žene otvoren svakodnevno od 7 do 20 a subotom od 8 do 18 časova.

Podsetimo, kako stoji na objektu starog objekta porodilišta, pregledi i porođaji se obavljanju u novom objektu vanbolničkog porodilišta.

Ovom prilikom dr Milojević je kazao da je u Lazarevcu zabeleženo povećanje respiratornih infekcija kao i stomačnih tegoba naročito kod dece, te apelovao na sugrađane da se pri temperaturnim oscilacijama pridržavaju saveta lekara. O tome više u našim narednim info emisijama.

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović