VAŠAR I REVIJA FIJAKERA, NA VIDOVDAN, U LAZAREVCU!!

26.06.2019.     Aktuelno

Veliki narodni vašar, nakon 25 godina, biće održan u Lazarevcu u sklopu obeležavanja Dana grada. Njega će upotpuniti tradicionalna, 14. revija fijakera, koju svake godine na Vidovdan, u Lazarevcu, organizuje  Udruženja ljubitelja i odgajivača konja „Kolubara“

Manifetsacije koje su planirane za 27. I 28 jun sadrže bogat umetničko – zabavni program, kome prethodi upoznavanje posetioca vašara sa fijakerima i konjima.  U četvrtak, 27. Juna, u popodnevnim satima, na prostoru Gradskog parka, svi posetioci vašara, biće u prilici da se besplatno voze fijakerima, vožnju, ovekoveče fotografijama, dok će najmlađi, takođe besplatno, moći da uživaju i igri i jahanju na ponijima. Koncert KUD „Diša Đurđević“, planiran je za 18 časova, dok će u nastavku programa biti održan koncert  Saveta za nacionalne manjine GO Lazarevac. Na koncertu će između ostalih, nastupiti Dragan Ćenta, Barbike, Sloba Vasić.

Za mlade lazarevčane, u četvrtak, 27. Juna, u večernjim satima,  organizatori su na istom mestu, pripremili tehno žurku.

Unazad, 14 godina, 28, juna,  na Vidovdan, Lazarevački odgajivači konja, organizuju defile i takmičenje konjskih zaprega.

Okupljanje takmičara je od 9n na buvljaku u Šopiću, odakle u 11 sati, kreće defile, ulicom Janka Stajčića ka OŠ „Dule Karaklajić“, potom pored zgrade Opštine ka Hramu Sv Velikomučenika Dimitrija, odakle će Severnom magistralom, doći do ulice Dula Karaklajića i spustiti se na prostor Gradskog parka.

Na takmičenju, koje će početi oko 13 časova, sudije će ocenjivati  opremu fijakera  i kočijaša, lepotu i spremnost konja. Najboljima će biti uručeni pehari, dok će svi učesnici dobiti zahvalnice.

Posetioci vašara biće u prilici da uživaju zaštitnim znacima vašara, šećernoj vuni, liciderskim srcima, a organizatori  su pozvali zainteresovane prodavce svih vrsta artikala, ukoliko su zainteresovani da izlažu na vašaru  da se jave na brojeve telefona 011/8121-021 ili 063/289-212 ili na 011 78 72 781 jer su mesta za izlaganje i prodaju, OVE GODINE BESPLATNA.

Za kraj manifestacije,  pod šatrom (koja će biti postavljena 27 i 28 juna)  sledi veliko narodno veselje koje će upotpuniti Era Ojdanić, Vlada antonijević, Tunja i mnogi drugi, uz neizostavne prasiće i jagnjiće na ražnju.

Organizatori su pozvali sugrađane da u četvrtak i petak,  posete Gradski park, i nakon 25 godina uživaju u vašarskom veselju, za koje su čvrsto obećali da će narednih godina biti sadržajnije i upotpunjeno svim vašarskim elementima.

Odgajivači Lazarevačkih konja, ovu dvodnevnu manifestaciju realizuju uz podršku GO Lazarevac i TO  Lazarevac.

Danijela V/

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović