VELIKO JESENJE ČIŠĆENJE LAZAREVCA

06.10.2019.     Aktuelno

Na inicijativu zaposlenih u JPKP Lazarevac, a uz podršku građana, izviđača i sportskih društava sprovedeno je veliko čišćenje grada. Tim povodom za KISS FM, Direktor komunalnog preduzeća Ivan Milić je kazao:

“Jesenja akcija slična onoj koju smo sproveli u proleće. Pridružilo nam se dosta sportskih društava, raznih organizacija, izviđači i drugi. Pored ulica, parkova, čistimo i deponije koje su građani prethodnih dana prijavili.”

Direktor je istakao da su inicijativu za pokretanje ove akcije pokrenule zaposlene u JPKP Lazarevac Slađana Simić i Milica Todorović.

“Njih dve su najzaslužnije za ovu akciju, a ja sam ih samo podržao. Ako akcija uspe, njih dve su zaslužne, a ako ne uspe, ja ću biti jedini krivac,” našalio se direktor.

Jedna od pomenutih inicijatora Milica Todorović istakla je da su se ovoj akciji pridružili i predsednici pojedinih gradskih Mesnih zajednica, zajedno sa stanarima.

“ Akciji su se pridružili i mladi sportisti, konkretno odbojkašice koje čiste sportske terene. Naši sugrađani su prijavili oko 10 deponija koje se nalaze na periferiji grada Lazarevca. Komunalno preduzeće je obezbedilo adekvatnu mehanizaciju koja uklanja, sanira i sakuplja smeće.”

Predstavnici JPKP Lazarevac više puta  su pozivali građane Lazarevca da se pridruže ovoj akciji.

“Građani su se odazvali našem apelu i mi smo im podelili rukavice, dzakove i sve ostalo što im je neophodno za čišćenje.”

Među prvima akciji se pridružio mladi novoosnovani odred izviđača “Zlatni kompas” ispred kojeg je za KISS FM Predrag Cvetković rekao:

“Ovo nam je druga akcija, nakon obezbeđivanja festivala humora za decu. Rado smo se odazvali ovoj akciji čišćenja što je i jedan od delova našeg programa, očuvanje životne sredine čistijom. Učešće je uzelo tridesetak članova odreda što je i pun broj članstva jer smo mi ipak mlad odred i još uvek radimo na promociji izviđaštva i povećanju broja članova.”

Lokacije koje su čišćene tokom ove akcije su deo grada oko Stop Šopa, stara Očaga, MZ 19. septembar, Kolubarski trg, igrališta, oko sportskih terena, oko zgrade Doma zdravlja i druge.

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović