Vesić: Obnovljena lazarevačka Ulica Kralja Petra primer dobre saradnje grada i opštine

26.07.2019.     Aktuelno

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas rekonstruisan deo Ulice Kralja Petra Prvog u opštini Lazarevac, gde je obnovljena deonica od oko sedam stotina metara, uz popločavanje trotoara, uređenje drvoreda, javne rasvete i parking prostora. U radove, kako je precizirao, uloženo je oko 37 miliona dinara. Obilasku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević i predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić.

Vesić je podsetio da je juče usvojen novi Statut Beograda, te da su prigradske opštine, među kojima je i Lazarevac, dobile veće nadležnosti, a samim tim i više mogućnosti da rešavaju probleme građana. On je precizirao da je konkretno ova ulica sređena u saradnji grada i opštine. 

– Ovo je pokazatelj da na isti način tretiramo bilo koji deo Beograda. U blizini je ranije već uređena Karađorđeva ulica, a u narednom periodu očekuje se i tender za trg u ovoj centralnoj ulici. Nastaviće se i radovi na drugoj deonici Ulice Kralja Petra, prema porodilištu koje se uskoro završava – istakao je Vesić.

Lazarevac će dobiti i fontanu, u okviru projekta „54 fontana grada Beograda”.

– U odnosu na period do 2014. godine ulaže se četiri puta više novca u prigradske opštine jer su dugo bile zapostavljene. Trudimo se da svaki deo grada razvijamo jer svi građani Beograda vrede jednako – naglasio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je najavio i da će Lazarevac od 8. decembra biti povezan „BGvozom” s centrom Beograda. To je dodatno učinjeno za žitelje ove opštine, zajedničkim angažmanom Grada Beograda i „Železnica Srbije”, rekao je on.

Goran Vesić je poručio da će se nastaviti sa investicijama u Lazarevac, sa akcentom na žensku radnu snagu, i izrazio uverenje da će se u budućnosti opština još brže razvijati.

Bojan Sinđelić je zahvalio zameniku gradonačelnika i državnom sekretaru. On je naveo da se glas građana sluša i poručio da će saradnja u narednom periodu biti još bolja.

Lazarevac polako postaje reprezentativna opština, te da iako je najjužnija u Beogradu, poslednjih godina to se ne oseća jer su ulaganja u nju velika, dodao je Sinđelić.
 -Mogu sa ponosom da kažem da i u letnjim mesecima, kada je sezona godišnjih odmora se radi u našem gradu, otvaraju se nova gradilišta i sve dok nam budu vremenski uslovi išli na ruku mi ćemo raditi i graditi naš grad.

Vesić je obišao i Orašačku ulicu u Lazarevcu  čiju su rekonstrukciju finasirali PP Beograd. „ Ukupna vrednost ove investicije je sedamnaest miliona dinara . Poslednji put je ova ulica rekonstruisana 1980-te godine. Primer ove ulice pokazuje koliko se malo radilo u Beogradu. Na žalost postoji još mnogo ulica kao što je ova koje dugo nisu rekonstruisane. Mi smo rebalansom buđžeta koji je usvojen u Skupštini grada Beograda odvojili novih milijardu dinara, kako bi upotpunili izostatak koji je napravljen decenijama unazad i kako bi sve ulice bile rekonstruisane. Imamo 64 aktivna gradilišta u Beogradu koja su aktivna tokom leta“

 Napominjući da su svi delovi grada jednaki, šaljući poruku kako se grad Beograd razvija, kako se nikada nije toliko ulagalo u ulice, Vesić je kazao –„ Sada imamo budžet od miulijardu i sto trideset četiri milijarde evra, ali koliki su problemi ne bi nam pomogao ni budžet od deset milijardi evra. Svake godine rešavamo problem po problem i pokušavamo da dostignemo zaostatak od naših prethodnika koji ništa nisu radili pogotovo u prigradskim opštinama“.

Izvor / Radio Kiss – beograd.rs

2019 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović