VOKINA ŠKOLA SA OKO 900 ĐAKA I RENOVIRANIM PROSTORIJAMA UŠLA U NOVU ŠKOLSKU GODINU

04.09.2019.     Aktuelno

Najstarija gradska osnovna škola „Vojislav Voka Savić“ u školsku 2019/2020 ušla je sa nešto više od 900 učenika, od čeka je 112 đaka prvaka. Nenad Živanović, direktor škole za KISS FM je kazao da su spremno krenuli u ovu školsku godinu te da su čitavo leto radili na na kreiranju nastave -„Imali smo brojne radove, tehničke, organizacione i slično tako da smo potpuno spremni otvorili novu školsku godinu. Mi se nadamo da tokom ove školske godine , negde od od jeseni pa do proleća da ćemo ući u nadogradnju škole sa još 6 učionica i pratećih prostorija, gde ćemo imati još kvaliteniju nastavu“.
Kada je reć o digitalnim učionicama, obuku je prošlo sedamnaestoro zaposlenih –„Čekamo još uvek opremu koja treba da se isporuči školama da bi se to aktiviralo i krenulo u takav način rada. Od ove školske godine mi smo prešli sa štampanog na elektronski dnevnik, nastavnici su to prihvatili, svako na svoj način. Nije jednostavn, nadam se da ćemo do kraja septembra meseca mnogo lakše funkcionisati u tom smislu, nema ni sada problema ali prosto neke nedoumice koje se rešavaju u hodu“ – objasnio je Živanovgić digitalizaciju škole.
OŠ „Vojislav Voka Savić“ ušla je u pilot projekat resornog ministarstva „jednosmenski rad“- „Polovinom septembra će krenuti nastava u izdvojenom odeljenju u Šopiću sa 25 učenika koji će obavljati takvu vrstu dodatne nastave, tri puta nedeljno, po dva sata posle redovne nastave. U pitanju su dve aktivnosti, ručni rad i radionica „od igračke do računara“. Nastavu će izvoditi zaposleni nastavnici informatike i jedna učiteljica. Od 15.09 kreće u Šopiću, pratićemo rezultate, pa ćemo sve nedostatke i neke nove ideje ubacivati u čitavu pričute da u drugom polugodištu ona bude efikasnija i bolja“.
Najstarija gradska škola primat daje bezbednosti dece u saobraćaju. S tim u vezi uvedene su i novine na tom polju –„Od ove školske godine zabranjen je ulaz motornim vozilima u krug škole, osim dostavnim, službenim kao i vozilima policije, hitne pomoći i vatrogascima. Ni zaposleni, ni roditelji neće moći da uđu u školu. Ja bih ovim putem zamolio roditelje za razumevanje. Potpuno je jasno da je njima skroz jasna naša namera da se podigne nivo bezbednosti učenika. Zamolio bih takođe roditelje koji šalju decu taksijem u školu da objasne vozaču da ne ulaze u ulicu između „Vokine“ i „Tehničke“ škole, već da ostave decu na parkingu kod Lovca. Dete ima deset koraka do kapije ulaza u dvorište tako da su i sa te strane potpuno bezbedni i bezbrižni“- objasnio je Živanović.
Direktor Osnovne škole „Vojislav Voka Savić“ Nenad Živanović, doskorašnji njen nastavnik ali i učenik škole uputio je poruku đacima i radnicima –„Moja poruka je uvek ista, da svi sa zadovoljstvom i uspehom dolaze na svoj posao. Da još nasmejaniji izađu iz škole, a da bi se tako nešto desilo moramo svi biti raspoloženi, rasterećeni i da sarađujemo. Jer jedino tako možemo svi biti zadovoljni našim životom. Naša uloga je velika i nadam se da će zaposleni u OŠ Voka Savić još bolje obavljati svoje obaveze“ – završio je Živanović intervju za KISS FM .

2020 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović