ZAVRŠAVA SE POTPISIVANJE UGOVORA U PU „RAKILA KOTAROV VUKA“, RODITELJSKI SASTANCI 29. i 30 avgusta

15.08.2019.     Aktuelno

NEOPHODNE ZDRAVSTVENE POTVRDE

ŠKOLSKA GODINA POČINJE 2. SEPTEMBRA

Poslednji dan za potpisivanje ugovora za decu koja su primljena po zvaničnom konkursu u PU „Rakila Kotarov Vuka“ je  petak, 16.  Avgust.

Nakon potpisivanja ugovora, roditelji odlaze u kancelariji za preventivnu zdravstvenu zaštitu, gde su predali zahtev za upis. Tu dobijaju zdravstveni karton sa kojim odlaze kod izabranog lekara u Dom zdravlja, kako bi se obavile sve neophodne analize provere zdravlja deteta. Nakon analiza dobija se potvrda koja dokazuje  da je dete zdravo i da može da uđe u grupu, objasnila je Ana Stašević , koordinator za odnose sa javnošću PU “Rakila Kotarov Vuka” gostujući u jutru KISS FM-a . 2. Septembra počinje radna godina. Roditelji će pre 29. avgusta imati informacije koji je vaspitač njihovog deteta. Sada su istaknute liste sa imenima objekata u kojima su raspoređeni mališani. 2. Septembra roditelji donose zdravstveni karton i potvrdu vaspitaču, uz davanje potpisanog ugovora na uvid. Samo dete koje je zdravo može ući u grupu”.

Pre početka školske godine biće održani roditeljski sastanci na kojima će roditelji biti upoznati sa radom ustanove ali i svim neophodnim pojedinostima vezanim za boravak deteta u vrtiću, rekla je Ana Stašević. “Grupni roditeljski sastanak, za roditelje dece jaslenog uzrasta, zakazan je za 30. avgust, od 16.00 časova, u fiskulturnoj sali objekta “Dečje carstvo” kod Dulove škole. Na tom sastanku, predstaviće se rukovodstvo vrtića, stručne službe, služba medicinskse preventivne zaštite i medicinske sestre vaspitači koje će brinuti o deci  u jaslicama.  Za roditelje dece vrtićkog uzrasta (od 3 do 3,5 godine) , roditeljski sastanci su planirani za  29. avgust od 16.00 časova,  u objektima u kojima su  mališani primljeni”.

Staševićeva je apelovala na roditelje da dođu na roditeljske sastanke na kojima će dobiti sve informacije o boravku mališana u vrtiću a svakako sve u cilju lakšeg perioda adaptacije. Ana Stašević je ovom prilikom naglasila da  nakon godišnjih domora a pre ulaska u grupu, roditelji moraju doneti potvrdu da je dete zdravo i da može da u]e u grupu – “Mi ne znamo da li je dete na odmoru možda imalo dijareju, neke druge stomačne tegobe ili neki drugi virus, zato nam je ta potvrda neophodna kako bi zaštitili ostalu zdravu decu”.

56 godina rada i postojanja, uz stručno osoblje koje je dostupno svim objektima, dokaz su kvaliteta rada ove ustanove, koja uz kadar tokom svog radnog vremena, vaspitava i obrazuje naše najmlađe sugrađane, spremajući ih za ozbiljnije životne stepenike.

2019 © Radio Kiss FM
Web dizajn Darko Mitrović